Kartoffelgigant lever op til forventningerne

Den hollandske kartoffelkæmpe, HZPC, der udvikler, producerer og distribuerer læggekartofler til såning til det meste af verden, er netop kommet ud sit årsregnskab for regnskabsåret 2023/24.Et regnskabsår, der har været er præget af stærke markedsbevægelser på både udbuds- og efterspørgselssiden.

Det lykkedes imidlertid kartoffelavlsvirksomheden at sælge mere top af læggekartofler end forventet for et kvartal siden, og dermed forventes de europæiske aktiviteter at vise bedre resultater. I andre regioner var der tilbageslag, delvist på grund af høje kartoffeludbytter, der førte til overudbud.

- Vi forventer, at den samlede tonnage, vi sælger og/eller sælges af licenstagere, vil stige med 5 procent i forhold til året før. Vi vil sandsynligvis være inden for 1 procent af at nå milepælen for million ton, lyder det fra adm. direktør Gerard Backx i en pressemeddelelse.

Grundet de skiftende forhold mellem direkte salg og ton produceret af licenstagere, kombineret med de øgede salgspriser, forventer HZPC at den finansielle omsætning vil stige med 4 procent i forhold til sidste års realiserede omsætning på 423 millioner euro (3,7 milliarder kroner) og et forventet resultat mellem 5 og 7 millioner euro (43,4 og 60,8 millioner kroner).

Læs også