Landbrugsprofil overtager stort landbrug med barndomsven

Formand for Vestjyllands Andel, Alex Ostersen, har sammen med barndomsvennen David Hørlyck Nielsen overtaget Ulvedal, en gård i Vestjylland.

- Vi vil nytænke dansk griseproduktion.

Sådan lyder det enstemmigt fra barndomsvennerne Alex Ostersen og David Hørlyck Nielsen, som efter flere års tæt sparring via førstnævntes gårdråd tager deres samarbejde til et højere niveau.

Sammen har de investeret i Ulvedal, der er beliggende tæt på Alex og hustruen Diana Ostersens bedrift Nørrevang i Borris-området, og består af en produktion på 4.000 søer og 250 hektar planteavl. Derudover implementeres David Hørlyck Nielsen i den daglige drift på både Ulvedal og Nørrevang, hvor han får det overordnede ansvar for griseproduktionen, mens Alex Ostersens fokus bliver markarbejde, administration samt diverse politiske opgaver.

- Efter 12 år i udlandet har jeg ambitioner om at bruge de erfaringer, jeg har tilegnet mig, til at gøre en positiv forskel i en griseproduktion. Og da der bød sig en mulighed for at lægge hånden på kogepladen sammen med Alex, var det oplagt at slå til, fortæller David Hørlyck Nielsen.

- Min primære opgave bliver at samle kræfterne på ejendommene med henblik på at højne sundheden, effektiviteten og dermed produktiviteten. Sådan noget kommer ikke af sig selv, men kræver en ufravigelig strategi. Vores mål er at udvikle et snorlige koncept, som man på sigt kan trække ned over enhver griseproduktion med ambitioner om at skalere uden at gå på kompromis med produktiviteten. Men vi kommer ikke til at gøre det her alene, fastslår David Hørlyck Nielsen.

Samarbejdspartnere

Samarbejde bliver et nøgleord for d´herrer Hørlyck og Ostersen i forbindelse med deres nytænkning af dansk griseproduktion. Fremadrettet vil de nemlig stille endnu større krav til deres faste leverandører og rådgivere.

- Det gælder om at trække viden ud af de virksomheder, der er rundt om en landmand, og derfor kommer vi til at udfordre og forvente mere af f.eks. vores foderleverandør, vores dyrlæge, osv. Vi vil producere de bedst mulige grise, og det kræver de bedst mulige samarbejdspartnere, som stiller de dygtigst mulige medarbejdere til rådighed. Til gengæld for deres dedikation kan de forvente stærke og langsigtede aftaler fra vores side, ligesom de kan få gavn af den data og viden, vi indsamler i vores virksomhed, lyder det fra Alex Ostersen, der som bekendt også er formand for Vestjyllands Andel..

Derudover pointerer han og David Hørlyck Nielsen, at ambitionerne for Nørrevang og Ulvedal ikke nødvendigvis er skalering, men udvikling af et fremtidens koncept for griseproduktion. Med tilhørende fokus på management og større involvering af medarbejderstaben, der kommer til at spille en nøglerolle i den nye organisation.

- Missionen handler ikke om antal søer, hektar, osv., men om at videreudvikle os. Både inden for sundhed, men også inden for bæredygtighed, dyrevelfærd og øvrige krav til fremtidens griseproduktion, lyder det fra VA-formanden, der fortsætter:

- Med David på holdet får vi nogle specialiserede kompetencer kombineret med en holistisk tilgang, som skal svejse alle elementer på Nørrevang og Ulvedal sammen. I samspil med vores dedikerede medarbejdere vil vi udvikle en produktion, som vi er stolte af, og formlen er allerede klar. Nu handler det bare om at føre den ud i livet og på sigt måske inspirere andre til at følge den samme formel, slutter Alex Ostersen.

Ifølge Lasso X-databasen ejer Alex Ostersen 67-90 procent af Ulvedal, mens David Hørlyck Nielsen har fået en ejerandel på 27-33 procent.

Læs også