Danish Crown har indgået en langsigtet aftale med McDonald’s om leverancer af oksebøffer til samtlige 485 restauranter i Norden fra 2026.

Aftalen betyder både en ny fabrik i Vejen med 30 ansatte og 60-70 ekstra medarbejdere på slagteriet i Holsted.

Samtidig er markedet for oksekød under pres i Europa, hvor efterspørgslen driver priserne op. Det erkender Danish Crowns topchef Niels Duedahl i et interview med Finans.

- Vi kan ikke bare trylle mange tusinde tons ekstra kød frem, men vi har også kreaturslagterier i Tyskland som underleverandør. Vi vil kritisk vurdere, hvordan vi kan regulere over for kunderne ud fra de råvarer, vi har, siger han til mediet.

Hos de store supermarkedskæder mødes aftalen dog uden større nervøsitet. Her forlyder det, at man har et bredt leverandørnet og er helt rolige ved, at man nok skal få de nødvendige mængder.

Samme toner lyder fra Rema 1000 og Coop, som ikke forventer mangel – og samtidig fremhæver de nye arbejdspladser, aftalen giver, som et plus.

Ifølge Niels Duedahl lægger aftalen en ny bund under Danish Crowns oksekødsforretning. På den lange bane mener han, at det vil regulere sig, men at der lige nu er et vist pres.

Business