Kunder og producenter skriger på mere kyllingekød: - Kyllingen er ved at erobre tallerkenen
I en tid, hvor mange raser over stigende fødevarepriser – heriblandt høje priser på oksekød – vinder kyllingekød frem som alternativ. Noget, der kan mærkes i efterspørgslen, som giver genlyd i hele værdikæden.

Kylling har længe været efterspurgt som protein, men i kølvandet på de høje oksekødspriser er salget steget. Og det samme er interessen for at producere fjerkræ. Arkivfoto: Danpo
Mens debatten i samfundet raser over, at oksekødspriserne er steget med 73 procent, og en række detailkæder har oplevet salget af oksekødet falde, har de samme butikker oplevet en stigning i salget af kyllingekød som proteinalternativ til det populære oksekød.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her