Dyre bøffer bremser ikke restauranter: Nordjysk slagteri melder om vækst
Efterspørgslen på kvalitetsbøffer er stadig stærk hos Himmerlandskød, hvor salget til foodservice ikke mærker nedgang trods markante prisstigninger på oksekød.

Arkivfoto: Søren Nørgaard Jensen
Mens forbrugere ser stigende priser i supermarkedet, oplever restauranterne en anden virkelighed.
Ifølge Himmerlandskød er salget stabilt og i flere tilfælde stigende. Det beretter Landbrugsavisen.
- Vi har ikke registreret nogen nedgang i vores salg til restauranter. Omsætningen er stabil, og der bliver generelt brugt flere penge på at gå ud at spise, siger adm. direktør Lars Andersen til mediet.
De seneste måneders prisstigninger har ikke sendt kunderne mod billigere alternativer, og ifølge direktøren har restauranterne fundet et nyt prisleje, som man accepterer. Han påpeger samtidig, at kvalitet og dansk oprindelse fortsat er vigtigt.
At kvaliteten gør en forskel, fik Himmerlandskød bekræftet, da en kunde efter en ferie i Italien opsøgte virksomheden for at få samme udskæring, han dér havde fået serveret til sin overraskelse dansk kød.
Trods europæisk konkurrence ser virksomheden optimistisk på fremtiden.