Prisudvikling skaber større overskud hos grovvareforening

Med en omsætning på 255 millioner kroner og et udbytte på tre millioner kroner leverer Nordsjællands Andels Grovvareforening et samlet resultat for året på 5,5 millioner kroner.

De højere afgrødepriser er en af de faktorer, der presser dele af landbrugsbranchen, særligt når det gælder prisen på foder. Men for den del af industrien, der lever af at sælge ud af det, har man i år haft kronede dage.

Hos Nordsjællands Andels Grovvareforening A.M.B.A, med hovedsæde i Helsinge, er man derfor kommet ud af regnskabsåret 2021/2022 med gode resultater.

Med en omsætning på 255 millioner kroner og et udbytte på tre millioner kroner leverer virksomheden et samlet resultat for året på 5,5 millioner kroner. Dette er en vækst på 20 procent i forhold til regnskabet fra 2021, hvor bundlinjen endte på 4,6 millioner kroner.

Regnskabet for 2021/2022 viser en samlet egenkapital på 94,4 millioner kroner, hvilket også er en stigning i forhold til sidste års regnskab, hvor egenkapitalen lå på 90 millioner kroner.

Over forventning

Ifølge direktøren i Nordsjællands Andels Grovvareforening, Jens Lauritsen, har årets resultater også været højere end hvad, man havde regnet med. Her var resultatforventningen for regnskabsåret 2021/2022 resultat før skat på 1,6-2,1 millioner kroner.

- Resultaterne har oversteget vores forventninger, og det hænger naturligvis sammen med den prisudvikling, der er sket gennem året. Derfor får vi et bedre resultat på bunden, siger han til Effektivt Landbrug Business.

Mens den største effekt skyldes højere afgrødepriser, fortæller direktøren også, at man også har vækstet på salg.

Ledelsen ser årets resultat som tilfredsstillende.

Læs også