Nye tal offentliggjort: Storlandbrug går frem med næsten 50 millioner

Fra 370 millioner kroner til 418 millioner kroner.

Så meget steg omsætningen på det danske kæmpelandbrug FirstFarms A/S, der driver udlandslandbrug i Tjekkiet, Slovakiet, Ungarn og Rumænien, i det seneste regnskabsår for 2022.

Selskabets EBITDA steg fra 114 millioner kroner i 2021 til 147 millioner kroner, og EBIT fra 70 millioner kroner til 96 millioner kroner.

Årets resultat blev også næsten fordoblet i perioden fra 46 millioner kroner til 84 millioner kroner.

Ifølge ledelsen anser man årets resultat som tilfredsstillende og drevet af rekordhøje mælke- og afgrødepriser, fornuftige grisepriser, høj effektivitet, risikospredning og dygtige medarbejdere.

- De gode priser for vores produkter understøttes af tiltagene, velfungerende cirkulær drift og en høj effektivitet i alle driftsgrene. Samtidig leverede alle medarbejdere og ledere endnu engang en dedikeret indsats, siger adm. direktør i FirstFarms Anders H. Nørgaard i en pressemeddelelse.

FirstFarms forventer et stabilt 2023 og et tilfredsstillende resultat med et EBITDA på 90-120 mDKK og et EBIT på 45-75 mDKK mod et realiseret EBITDA på 147 mDKK og et EBIT på 96 mDKK i 2022. Dermed er forventningerne skruet en smule tilbage, da man forventer at blive udfordret af høje indkøbspriser i markproduktionen og et generelt højt omkostningsniveau i forhold til 2022.

 

Læs også