Trods nedbrændt værksted: Kreativ tænkning holder maskinforretning åbent

Ølgod Maskinforretnings traktorværksted er brændt ned til grunden. Men de ansatte er nu ved at flytte om i maskinforretningen. Og ejeren understreger, at man fortsat holder åbent.

Det er en fortrøstningsfuld indehaver, som avisen taler med, dagen efter nyheden om, at traktorværkstedet hos sydjyske Ølgod Maskinforretning er brændt ned. Ejer Steen Olesen fik nyheden om branden ved midnatstid, natten til onsdag, og har siden haft travlt med at gøre maskinforretningen klar til genoptagelsen af driften.

- Det er selvfølgelig træls. Og det giver en frygtelig masse arbejde. Men man kan sige overordnet set, er vi heldige, at vi har en udstillingshal, som vi kan inddrage som traktorværksted. Og et smedeværksted, vi også kan bruge. Jeg er rigtig glad for de muligheder, vi har, siger Steen Olesen.

Smedeværkstedet, som Steen Olesen omtaler, er placeret i den modsatte ende af bygningen i forhold til det nedbrændte traktorværksted. Det værksted er man nu ved at få indrettet, så det kan også kan bruges til at servicere traktorerne.

Samtidig har man inddraget en nærliggende udstillingshal, hvor man har 600 kvadratmeter, til lignende formål. Ved at handle hurtigt er det således lykkedes maskinforretningen at undgå at holde lukket for sin service og vedligeholdelse. Ligesom de ansatte også er ude at køre rundt til kunderne.

- Kunderne vil måske lige lægge mærke til det her i overgangsfasen. Fordi alt, hvad vi havde af værktøj, var inde på værkstedet. Og vores to firmabiler holdt der også. Men dem har vi fået bestilt fra ny torsdag. Og vi forventer, at der også lander værktøj senere. Det er selvfølgelig noget specialværktøj. Men det gode er, at vi har to afdelinger. Vi har også vores Brørup-afdeling, der ligger 45 minutter væk, siger Steen Olesen.

Åben butik

I midten af bygningen har også butikken stået beskyttet af en brandmur, der i den grad har gjort sit arbejde, forklarer indehaveren. Under brandslukningen er der kommet vand i butikken. Men efter at have kørt affugtere i bygningen hele natten til torsdag, har man både fået sine computersystemer og sit netværk op at køre.

Sådan at der torsdag igen kan komme kunder i butikken. Steen Olesen understreger, at man arbejder for at give sine kunder så få gener ovenpå branden som muligt. Og at ingen landmænd skal holde sig tilbage fra at kontakte maskinforretningen i forbindelse med service eller salg. Indehaveren selv er meget optimistisk ovenpå episoden.

- Det er nok den måde, jeg er på. Det hjælper ikke at sætte sig hen i hjørnet og klage over, hvor synd det er for en. Jeg synes, det er træls. Men mine folk og jeg har en følelse af, at vi klarer det. Fordi vi ved, at der ligger en gulerod ude på den anden side med et nyt værksted, siger Steen Olesen.

Nyt værksted

Branden i traktorværkstedet blev opdaget natten til onsdag af en person, der stod og tankede sin bil ved siden af maskinforretningen. Vedkommende opdagede, at der var gået ild i en traktor i værkstedet og tog også en video af branden.

Fem minutter senere var der, med Steen Olesens ord, nærmest helt overtændt i værkstedet. Hvorfor der er gået ild i traktoren, ved man endnu ikke. Men man formoder, det er her, ilden er startet. Inde i værkstedet var der, udover værktøj og firmabiler, også fire-fem traktorer, der nedbrændte, fortæller indehaveren.

Bygningen er forsikret, og man har onsdag haft et møde med forsikringen om genopbygningen af værkstedet. Brandstedet er endnu ikke blevet frigivet af politiet. Og man må derfor endnu ikke rydde op på stedet.

Når man engang får muligheden, er planen at få revet resterne af værkstedet ned, så man kan få bygget et nyt. Hvornår et nyt værksted kan være på benene, kan indehaveren dog endnu ikke sige noget om.

Ølgod Maskinforretning forhandler blandt andet Deutz-Fahr, Kverneland, Mandam og Pronar. I forbindelse med slukningsarbejdet var Herningvej i Ølgod spærret, og Syd- og Sønderjyllands Politi opfordrede borgere i området til at undgå røgen fra branden.

Læs også