Både navn og firma stammer fra farfar

Skak Gaarde fylder 50 år i oktober og er tredje generation i Entreprenørfirmaet Schak Gaarde ApS i Odsherred.

- Jeg synes, vi har en fornuftig tilgang af opgaver, og det passer fint til de otte medarbejdere, vi har, fortæller Skak Gaarde. Foto: Jesper Hallgren Skak Gaarde bor på Korsvejgård syd for Egebjerg, der er base for både entreprenørfirmaet og familien. Foto: Jesper Hallgren Der var for nylig åbent hus i Entreprenørfirmaet Schak Gaarde ApS, som på den måde markerede Skak Gaardes 50-års fødselsdag senere på året. Foto: Jørn Chr. Jervelund

Helt tilbage i 1952 grundlagde Schak Gaarde den entreprenørvirksomhed i Odsherred, som i dag drives af barnebarnet Skak Gaarde, der – blot med en mere moderne stavemåde – er opkaldt efter sin farfar.

Skak Gaarde er således tredje generation i Entreprenørfirmaet Schak Gaarde ApS, der for nyligt havde åbent hus for at markere Skak Gaardes 50-års fødselsdag.

- Det er dog først den 6. oktober, jeg fylder 50, men på det tidspunkt er vejret normalt ikke lige så godt til den slags, så vi valgte at holde arrangementet knap et par måneder tidligere, fortæller Skak Gaarde, som har været en del af det nordvestsjællandske firma i cirka 30 år.

Han var således omkring de 20 år, da han i begyndelsen af 1990’erne blev en del af firmaet, som han i 2012 overtog efter sin far, Kurt Gaarde. Selvom Skak Gaarde nærmest blev født ind i entreprenørvirksomheden, tog han en uddannelse på »udebane«.

- Jeg er uddannet landbrugsmaskinmekaniker og smed, og efter min læretid hos Petersen & Sønner i Snertinge blev jeg ansat hos Holbæk Agro Center, inden jeg kom hjem og arbejdede, fortæller Skak Gaarde, der bor på Korsvejgård syd for Egebjerg, som er base for både firma og familie.

Stor berøringsflade

- Jeg synes, vi har en fornuftig tilgang af opgaver, og det passer fint til de otte medarbejdere, vi har, fortæller Skak Gaarde, der således generelt er godt tilfreds med dagligdagen i virksomheden.

- Vi er meget lokalt forankret, så de fleste opgaver er i Odsherred, men gennem vores faste aftale med Forsvaret, og da vi har nogle maskiner, der kan klare specielle opgaver, kommer vi nogle gange også lidt længere væk.

- Vores berøringsflade er også stor, og der er så meget erfaring i virksomheden, som vi og vores kunder har stor glæde af, påpeger nordvestsjællænderen.

Opbygning og genopretning af ridebaner er nogle af de opgaver, maskiner og mandskab udfører over hele Sjælland samt på Møn og Lolland-Falster.

- Vi har blandt andet en stor og tung afretter, der er meget velegnet til at rette og etablere ridebaner, så det fylder en hel del hos os, fortæller Skak Gaarde.

- Vores berøringsflade er også stor, og der er så meget erfaring i virksomheden, som vi og vores kunder har stor glæde af.

Skak Gaarde

På Korsvejgård er der i øvrigt også gode ridefaciliteter. Her er således både en god ridebane, ridehal og hestestald, hvor der er mulighed for opstaldning af heste.

Jagt og madlavning

Når Skak Gaarde har fri står den blandt andet på jagt, madlavning og bestyrelsesarbejde i DM&E Sjælland – lokalforening under Danske Maskinstationer og Entreprenører.

Gennem mere end 15 år har Skak Gaarde været bestyrelsesmedlem i DM&E Sjælland, i en periode som sekretær og nu som næstformand.

- Jeg nyder også at gå på jagt. Jeg synes, selskabsjagt er rigtig hyggeligt, og det er rart at tænke på noget andet end arbejde, påpeger Skak Gaarde, som også elsker at »trylle« i køkkenet.

- Jeg går til madlavning en gang om ugen. Da vores madklub blev startet, hed den »Finere madlavning for almindelige mænd«, men navnet er sidenhen blevet ændret til »Almindelig madlavning til finere mænd«.

- En gang om året tilbereder vores madklub en tre-retters menu i Egebjerg Forsamlingshus. Der plejer at være fuldt hus med 130 spisende gæster, og overskuddet går til forsamlingshuset, lyder det fra den nordvestsjællandske entreprenør.

Han er den yngste i en søskendeflok på tre. Hans storebror, Paw Gaarde, er landmand ved Vig, hvor han blandt andet har kødkvæg, mens storesøsteren, Karina Gaarde, er chefsekretær i Rockwool.

Skak Gaarde selv har også tre børn. Datteren Marie samt sønnerne Kristian og Nikolaj. En af dem bliver måske en dag fjerde generation i Entreprenørfirmaet Schak Gaarde ApS.

Arbejdsområder

Entreprenørfirmaet Schak Gaarde ApS løser mange opgaver inden for flere forskellige områder.

  • Jordarbejde

  • Kloakarbejde

  • Vandløbsvedligehold

  • Dræning

  • Grøn vedligehold

  • Ridebaner

Læs også