Tysk recession sætter blodrøde spor hos dansk siloproducent

Siloproducent kan tydeligt mærke afmatningen i Tyskland det seneste års tid. Projekter er blevet udskudt, stoppet eller aflyst, idet den tidligere investeringslyst er udeblevet.

Flere industrivirksomheder og underleverandører til det tyske byggeri er i vanskeligheder på grund af Tysklands svage økonomi, og en af dem er familievirksomheden BM Silo i Holstebro.

Virksomheden, der fremstiller siloer, og som historisk har 40 procent af sine aktiviteter på det tyske marked, er ikke vant til underskud. Men det er en realitet i det forskudte regnskabsår 2022/2023, fremgår det af Børsen.

- Vi har tydeligt kunnet mærke afmatningen i Tyskland i et års tid. Projekterne er blevet udskudt, stoppet eller aflyst. Der har ikke været den investeringslyst, som vi har set tidligere, siger administrerende direktør i BM Silo, Lisbeth Barnbæk Nielsen, til mediet.

Ren overlevelse

Hun har blandt andet været nødsaget til at reducere antallet af medarbejdere fra 40 til 30, og »det seneste år har været ren overlevelse«, siger direktøren ifølge Børsen.

BM Silo er blot én ud af 9.391 danske virksomheder, der ifølge mediet eksporterer til Tyskland, som er Danmarks næststørste eksportnation efter USA.

Ifølge Børsen var indtjeningen fra eksporten af varer og tjenesteydelser til Tyskland i 2022 på 216 milliarder kroner, hvilket blandt andet skyldes en boomende eksport af medicin. Men eksporten er dog generelt dykket med 5,2 procent i det seneste år.

OECD forventer ifølge mediet en tysk recession for hele 2023 på 0,2 procent, mens OECD dog spår fremgang i tysk økonomi i 2024 i form af en vækst på 0,9 procent.

Læs også