Nordvestjysk angus-avler med 600 kvæg hædres med vækstpris

Thy-landmanden Anders Lynge Kjær har modtaget dagbladet Børsens Gazelle 2023-pris, der går til virksomheder, der har oplevet ekstraordinær stor økonomisk vækst.

Anders Lynge Kjær, Frøstrup, Thy. Foto: Dansk Aberdeen-Angus Forening

Manden bag Danmarks største besætning af Aberdeen-Angus kvæg, Anders Lynge Kjær, er blevet hædret med Børsens Gazelle 2023-pris. Det fremgår af en pressemeddelelse fra Dansk Aberdeen-Angus Forening.

Anders Lynge Kjærs besætning består af 225 køer samt opdræt, i alt godt 600 stk. kvæg, som udfører naturpleje på cirka 1.300 hektar i Vejlerne og Nordthy.

Selv bor kvægavleren i Frøstrup på Thy. For at modtage Børsens Gazelle-pris skal en virksomhed enten have set sin nettoomsætning, på minimum 1 million kroner, eller sit bruttoresultat vokse med mindst 100 procent over de seneste fire regnskabsår. Der skal desuden have været overskud hvert år. Det er under 1 procent af alle danske virksomheder, der opfylder kriterierne for at modtage prisen, fremgår det af pressemeddelelsen.

Anders Lynge Kjær er også formand for netop Dansk Aberdeen-Angus Forening samt Kødkvægsforening Thy-Mors og Han Herred. Han er desuden medlem af bestyrelsen for Dansk Kødkvæg og udpeget som observatør i bestyrelsen for Landbrug & Fødevarer, Kvæg.

Læs også