Dansk solcellefirma sælger 20 procent til japanske Mitsubishi

Det danske solcellefirma European Energy har solgt 20 procent af sine aktiker til japanske Mitsubishi HC Capital. Det fremgår af mediet Finans.

Det er danske Knud Erik Andersen, der grundlagde virksomheden for 20 år siden. Men nu sælger han som nævnt ud af sit livsværk.

I forbindelse med handlen bliver der skudt 700 millioner euro, svarende til 5,2 milliarder kroner, ind i European Energy. Det fremgår af en pressemeddelse fra parterne.

Provenuet fra handlen med Mitsubishi Capital vil ifølge Finans give European Energy en forøgelse af egenkapitalen på føromtalte 5,2 milliarder kroner gennem udstedelse af nye aktier. Denne egenkapital kommer til at bidrage til den fortsatte ekspansion, som European Energy står over for.

Den japanske virksomhed kommer til at have sin ejerandel i European Energy gennem det nyoprettede danske datterselskab MHC Energy Europe ApS.

Det er kun et års tid siden, vi kunne fortælle, at European Energy valgte at investere i otte nordjyske landbrugsejendomme, hvor firmaet havde til hensigt at opføre solceller på en stor del af jorden.

Læs også