Står nu for hvert tredje kreatur: Himmerlandsk slagteri øger antallet af dyr med 20.000
Det nordjyske slagteri Himmerlandskød er i det første år med sit nybyggede slagteri lykkedes med at øge antallet af slagtninger og nedbringe sine omkostninger pr. dyr. Det har givet en øget toplinje i 2023 og firdoblet resultatet før skat.

Lars Andersen, ejerleder hos Himmerlandskød. Arkivfoto: Steven Andersen
På trods af et turbulent opstartsår med indkøringsvanskeligheder er det nordjyske kreaturslagteri, det privatejede Himmerlandskød, lykkedes med at vækste markant på alle sin måltal i 2023. Det fremgår af selskabets netop offentliggjorte årsrapport.
Omsætningen er blevet hævet med cirka 200 millioner kroner, sammenlignet med 2022, fra knap 1,3 milliarder kroner til cirka 1,5 milliarder kroner. Ligeledes firdobler man sit driftsresultat fra 11,7 til cirka 40 millioner kroner.
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her