DLG vil positionere sig som grøn koncern: - Vi er nøglen

DLG gør klar til at tage hul på et nyt, grønt kapitel i koncernens strategi. Ambitionen er at placere sig forrest i branchen som en vigtig nøgleaktør i den grønne omstilling af landbruget og fødevareindustrien, fortæller bestyrelsesformanden.

Niels Dengsø Jensen bød velkommen til deltagerne, der var mødt op i DLG’s hovedkontor i Fredericia. Fotos: Daniel Barber Bestyrelsesformanden tog aktivt del i diskussionen om løsningsforslagene til reduktionen af pesticidbelastningen i Danmark. Marie-Louise Boisen Lendal stiftede Tænketanken Frej, initiativtagerne bag arrangementet, i september 2016 sammen med Iben Krog Rasmussen. Blandt deltagerne var Niels Flemming Hansen, der er Landdistrikts- og øordfører i Det Konservative Folkeparti. Tidligere på dagen deltog også Marcus Knuth (K), Rasmus Stoklund (S) og folketingskandidaten Erick Thürmer (K). - Der er så mange politikere, hvor det ikke er den sunde fornuft, de har med sig. Jeg kunne godt ønske noget mere faglighed blandt politikerne. Og så var der ikke så frygteligt mange politikere, der var mødt op, udtaler Kenneth Pedersen. DLG’s hovedkontor i Fredericia dannede rammen for aftenens program, hvor landmænd og politikere diskuterede løsninger til en reduktion af pesticidbelastningen i dansk landbrug.

- Jeg synes, der er en fælles forståelse af, at vi skal rykke os, blive bedre til at forklare og gå i en mere offensiv, konstruktiv dialog med politikerne. Hvis de skal ændre meget i lovgivningen – og det skal de, hvis vi skal flytte os – så er det vigtigt, at de ved, hvad vi i DLG tænker i forhold til eksempelvis bæredygtige proteiner, robotteknologi og CRISPR.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også