Bæredygtighed 12-02-2022 09:21:31 Fra bryg til bagning: Startup laver bæredygtigt mel fra øl-sidestrømme Den Københavnbaserede fødevarestartup Circular Food Technology forvandler restmassen mask fra ølproduktion til et sundt og bæredygtigt melalternativ - Agrain. Og selvom virksomheden lancerede sine produkter lige som corona lukkede landet ned, er de to kvinder bag mere end godt tilfredse med de første to år på markedet. Det bæredygtige maskmel Agrain er en del af den cirkulære fødevareproduktionsbølge og skaber merværdi til restprodukter i forsyningskæden. Fotos: Circular Food Technology Af Victor Juul Grønbæk victor@effektivtlandbrug.dk 23 74 12 37 Gem I Danmark produceres der omkring 586 millioner liter øl årligt. Af den ølproduktion genereres der omkring 120 millioner kilo mask (brugt korn fra øl- og whisky-produktion, red.), der best-case-scenario bliver anvendt som foder og i værste fald blot kasseres. Vil du læse mere? Prøv 30 dage for 30 kr. Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement. Allerede abonnent? Log ind Forrige artikel Næste artikel Læs også Rumænsk forsker laver dip og sprøde chips af rester fra ølproduktion Marianne så frugter gå til spilde i tonsvis – men så fik hun en god idé Brune bananer er guld værd for Christian Har knækket koden: Udnytter kartoflens fulde potentiale Nordjysk kro giver restprodukter nyt liv