Fra bryg til bagning: Startup laver bæredygtigt mel fra øl-sidestrømme

Den Københavnbaserede fødevarestartup Circular Food Technology forvandler restmassen mask fra ølproduktion til et sundt og bæredygtigt melalternativ - Agrain. Og selvom virksomheden lancerede sine produkter lige som corona lukkede landet ned, er de to kvinder bag mere end godt tilfredse med de første to år på markedet.

Her ses de to tidligere studiekammerater, nu forretningspartnere og stiftere af Agrain: Aviaja Riemann-Andersen (tv) og Karin Beukel (th). Agrains mel indeholder 50 procent kostfibre og 20 procent protein sammenlignet med en almindeligt hvedemel med, der indeholder cirka 6 procent fibre og cirka 9 procent protein. Her ses masken - hele fundamentet for Agrain-serien.

I Danmark produceres der omkring 586 millioner liter øl årligt. Af den ølproduktion genereres der omkring 120 millioner kilo mask (brugt korn fra øl- og whisky-produktion, red.), der best-case-scenario bliver anvendt som foder og i værste fald blot kasseres.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også