Farverig fødevareforskning: Derfor vil forskere nu gøre orange gulerødder lilla

I et projekt ledet af Institut for Agroøkologi ved Aarhus Universitet i samarbejde med Københavns Universitet og Chr. Hansen har man fundet en metode, der kan aktivere mekanismer i orange gulerødder, så de producerer mere anthocyanin farvestof. Håbet er dermed at kunne erstatte syntetisk fremstillede farvestoffer med de plantebaserede naturlige varianter i vores fremtidige fødevarer.

I fødevareindustrien fremstilles og benyttes der stadig mange syntetiske farvestoffer, dog er efterspørgslen efter naturlige farvestoffer steget kraftigt – ikke mindst på grund af advarsler fra EU’s Fødevareagentur. Der undersøges derfor, hvilke kilder fra naturens side, der er til fremstilling af farvestoffer.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også

Nyt satellitsystem skal beskytte regnskoven
Nestlé vil nu satse på kultiveret kød
Landbrugsforskning flytter adresse til Aarhus
Nye løsninger sætter skub i landbrugets digitalisering
Landbrugets teknologiske fremtid testes af med 5G-forsøg