Innovation 10-12-2021 13:31:30 Digital frugt og grønt skal reducere madspild På Aarhus Universitet arbejder et hold forskere på en ny digital løsning til at spore ændringer i friskheden i frugt og grøntsager i realtid. Denne løsning kan være med til at reducere madspild ved at informere virksomhederne digitalt om kvalitetsændringer i produkterne, uanset hvor i forsyningskæden de er. Med teknologien bag DigiFresh vil det være muligt at få et realistisk billede af eksempelvis jordbærenes friskhed ved at tilføje de samme vilkår til en digital tvilling, der kan melde friskheden tilbage i realtid. Foto: Colourbox Af Victor Juul Grønbæk victor@effektivtlandbrug.dk 23 74 12 37 Gem Undervejs, hele vejen fra producenten til de lander på tallerkenerne, mister frugt og grøntsager ofte kvalitet og ender tit som madspild. Dette skyldes primært, at forhandlere og forbrugere ikke ved, hvor længe de kan opbevare frisk frugt og grønt på grund af variationer i forsyningskædens betingelser. Vil du læse mere? Prøv 30 dage for 30 kr. Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement. Allerede abonnent? Log ind Forrige artikel Næste artikel Læs også »Robotnæse« skal redde friskt kød fra at blive smidt ud Bryggeri forvandler udsmidt brød til skummende øl