Madspild som eksempelvis frugt og grøntsager, der ikke opfylder standarderne eller dårlige partier fra fødevareforarbejdningsvirksomheder, som ikke længere kan sælges, er et fortsat stort problem. Mange fødevarer, der næringsmæssigt ikke fejler noget, ender med at rådne på marken, kasseres eller forbrændes, hvilket medfører til yderligere, unødvendige CO2-udledninger.

Derfor er mange lande i EU nu fokuseret på at sætte ind over for madspild med projekter, hvor »upcycling« er parolen.

Vil du læse mere?

Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.

Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.

Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 10 uger for kun 10 kroner om ugen.

Læs hele artiklen

Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.

Allerede abonnent? Log ind her

Få ubegrænset adgang med abonnement