Ny direktør til byggerådgivning

BK Nord ansætter René M. Larsen som administrerende direktør. Han vil blandt andet videreudvikle arkitekt- og ingeniørfirmaet indenfor digitalisering, bæredygtigt byggeri og skabe en moderne arbejdsplads.

René M. Larsen bliver ny administrerende direktør ved BK Nord. Han overtager stillingen efter Bente Søgaard, som fortsætter som virksomheden som brand- og konstruktionschef. René M. Larsen er oprindelig uddannet både tømrer og bygningskonstruktør og har blandt andet haft en lang karriere indenfor byggebranchen. Blandt andet som udviklingschef og projektdirektør i andre arkitekt- og ingeniørvirksomheder.

Den 1. oktober sætter René M. Larsen sig i direktørstolen i arkitekt- og ingeniørfirmaet BK Nord A/S i Aalborg. Her vil han som noget af det første arbejde med virksomhedens strategi frem mod 2025.

En af overskrifterne for det arbejde bliver bæredygtighed, og et af målene er, at virksomheden får flere kompetencer til at arbejde med bæredygtighedscertificeret byggeri, det er der stor fokus på inden for bolig- og erhvervsbyggeri, der sammen med landbrugsbyggeri udgør BK Nords tre kerneområder.

Nye designmetoder skal skabe værdi

Landbrugsbyggeri er et område, den nye direktør glæder sig til at se nærmere på.

- Vi skal have set meget mere på, hvordan arkitekturen kan understøtte og optimere produktionen. Der sker en hel masse indenfor det område. Blandt andet arbejder man i dag med, hvordan arkitektur og designmetoder kan understøtte læring på skoler og helbredelse på sygehuse. Den viden skal vi have overført til landbrugs- og fødevareproduktionen, siger den nye direktør.

- Den udvikling, der sker i andre brancher, skal vi lære af og overføre til landbruget, så vi kan skabe endnu mere værdi for landmændene.

Fastholdelse og tiltrækning af nye medarbejdere

BK Nord oplever i øjeblikket stor travlhed indenfor alle tre kerneområder blandt andet på grund af et nyt bygningsreglement, BR18, der for alvor trådte i kraft i 2020.

Den store travlhed i branchen skaber også stor efterspørgsel på arbejdskraft. Der er derfor hård konkurrence om medarbejderne.

- Vi har gode og dygtige medarbejdere. Dem skal vi fastholde, og vi skal kunne tiltrække nye. Vi skal fortsat have fokus på work-life balance, skabe en hybrid-arbejdsplads med fleksible arbejdstider og mulighed for hjemmearbejde samt tilbyde vores medarbejdere den nyeste teknologi og efteruddannelse, siger René M. Larsen.

BK Nord er på vej mod 20 medarbejdere og forventer ikke, det stopper der.

Fremtiden er digital

René M. Larsen er oprindelig uddannet både tømrer og bygningskonstruktør, men har sidenhen taget en Master of Business Administration (MBA) og en Master of Applied Business Research (MABR). Senest kommer han fra en stilling som videncenterchef for Velfærdsteknologi Vestdanmark, men han har også haft en lang karriere indenfor byggebranchen. Blandt andet som udviklingschef og projektdirektør i andre arkitekt- og ingeniørvirksomheder.

René M. Larsen ser store udviklingsmuligheder indenfor digitalisering hos BK Nord. Blandt andet med at bruge 3D-modeller og virtual reality så bygherren kan visualisere byggeriet og opleve, hvordan byggeriet kommer til at være.

BK Nord er ejet af Agri Nord, Fjordland og NF Plus og leverer byggerådgivning indenfor landbrug, erhverv og boliger. Den tidligere direktør Bente Søgaard, som har været direktør i 20 år, fortsætter i virksomheden som brand- og konstruktionschef og vil dermed stadig være en del af chefgruppen.

Læs også