Fremdrift i landbruget betyder millionoverskud hos byggerådgiver

Rådgivningsvirksomheden Byggeri & Teknik med base i Herning har haft et af sine bedste år nogensinde sidste år.

2017 endte som et godt år for Byggeri & Teknik, der har specialiseret sig i byggerådgivning inden for landbrug, og som er ejet af flere landboforeninger i fællesskab. Virksomheden har hovedsæde i Herning.

Virksomheden kom ud af 2017 med et overskud på 1,1 million kroner, hvilket ifølge en pressemeddelelse, var 763.000 kroner over budgettet. Resultatet bliver betegnet som meget tilfredsstillende af Flemming Hedegaard, direktør i Byggeri & Teknik.

- Vi var bedre end forventet på vores driftsomkostninger hele året, og det er meget tilfredsstillende. Personaleomkostningerne er ligeledes under budget. Det opnåede driftsresultat for 2017 er meget tilfredsstillende i et stadigt svært marked.

- Det er et af de bedste resultater i Byggeri & Teknik I/S historie og viser, hvor meget det betyder, at der er fremdrift for landbruget, lyder det det fra Flemming Hedegaard.

Rådgivningsbranchen er stadig i forandring

Han fortæller, at to nye samarbejdspartnere i det sønderjyske, landboforeningerne LandboSyd og LHN, leverer en del opgaver til kontoret og det er stigende.

Samtidig arbejder bestyrelsen i Byggeri & Teknik på en ny ejerstruktur, som vil betyde, at det i fremtiden bliver Vestjysk Landboforening, Lemvig Landboforening, Djursland Landboforening samt SAGRO, som ejer virksomheden.

Det betyder, at Landboforeningerne MidtVest og FamilieLandbruget Vestjylland udtræder, hvis det falder på plads. Samsø Landboforening er ved årsskiftet trådt ud af ejerkredsen.

Vil vækste på tre områder:

Bestyrelsen i Byggeri & Teknik har sat nogle mål for virksomheden, som betyder at man i 2022 gerne skulle være 20 ansatte. Væksten skal ske på disse områder:

  • En fortsat styrkelse af hele den del af forretningen, som omfatter rådgivning til vore primære kunder, landmændene ‐ omkring bygge‐ og maskinteknikrådgivning.
  • En udvidelse af aktiviteterne på skadesopgørelse efter brande og andre  forsikringsskader hos både landmænd og private.
  • En offensiv satsning på boligområdet, hvor markedet er stigende i segmentet med arkitekttegnede boliger fra 2‐10 millioner både i byerne og på landet.

 

 

Læs også