Populære trægulve

Prisen og et større behov for fleksible lager- og tørreløsninger har været med til at gøre trægulve på planlageret til en bestseller, fortæller projektkonsulent.

Tørregulve af træ er de seneste år blevet en bestseller, når man taler om planlagerløsninger, fortæller projektkonsulent hos Almas Korn, Anders Værge.

Han peger på årsager som attraktive priser, tryghed omkring produktet og ikke mindst øget efterspørgsel på mere fleksible lager- og tørreløsninger fra bedrifter med nicheproduktion.

- Den øgede interesse for trægulve kontra andre planlagerløsninger, skyldes nok primært den samlede investeringsomkostning i forhold til lignende lagerløsninger, lyder det fra Anders Værge, der de seneste år har været med til at anlægge flere planlagere med trægulve.

Ofte vil man opleve etableringsomkostninger der er billigere end andre løsninger når alle følgeomkostninger som montage og betonarbejde er medregnet. Ydermere kan gulvet monteres direkte på et eksisterende betongulv.

- For år tilbage skulle vi overvinde vores kunders tillid til produktet, da de var vant til løsninger med trykstærke betongulve, men efterhånden har vi etableret så mange gulve i hele Danmark, at vores kunder nu ved, at det er en fuld gangbar og afprøvet løsning, lyder det fra projektlederen, der mærker et øget behov for planlagere i dansk landbrug.

- Behovet for fleksibel afgrødeopbevaring og -tørring er blevet større i løbet af de seneste år. Flere og flere landbrug lever af nicheproduktion, som ikke harmonerer med traditionelle siloer, der kræver store mængder af samme afgrøde. I et planlager kan man håndtere flere forskellige afgrøder af mindre mængder og kan nemt tørre en til tre afgrøder på samme gulv i løbet af en sæson, forklarer Anders Værge, som også oplever mange henvendelser fra økologiske planteavlere.

- Fleksibiliteten betyder som sagt meget, mens frøavlskonsulenterne også er gode til at præge deres avlere til at etablere ordentlige tørring- og opbevaringsforhold, konstaterer han.

Læs også