bannerPos

Tjener, der er hår i min suppe!

AF: DEBATINDLÆG

18-03-2019 12:00

Af Trine Vig Tamstorf, chefkonsulent for dyrevelfærd og veterinærpolitik hos Landbrug & Fødevarer

Tankerne falder med det samme på det gamle udsagn »Tjener, der er hår i min suppe«, når man læser Keld Hansens indlæg i Effektivt Landbrug om FAO’s, FN’s Fødevare- og Landbrugsorganisation nye rapport om den danske griseproduktions indsats med at reducere antibiotikaforbruget og håndtere udfordringer med resistente bakterier.

Endnu engang brillerer indehaveren af gylle.dk med dybe konspirationsteorier om dansk landbrug og Landbrug & Fødevarer.

Og endnu en gang må vi skuffe Keld Hansen. Der er hverken tale om manipulation eller bestikkelse, når Danmarks griseproduktion fremhæves af FAO.

Historien er så såre simpel, at FAO har igangsat et projekt, hvor de ønsker at fremhæve indsatsen i de lande, hvor man med stor succes er lykkedes med at reducere antibiotikaforbruget og håndtere udfordringer med resistente bakterier.

Erhvervets indsats

Formålet med rapporten er at inspirere og motivere andre lande med udgangspunkt i erfaringerne fra Danmark. Og det helt særlige kendetegn bag indsatsen i Danmark er netop det tætte samarbejde mellem myndigheder, dyrlæger og erhvervet.

Og det er lige præcis dét, som FAO ønsker at bringe videre til andre lande. Nøglen til at en effektiv indsats for at reducere antibiotikaforbruget og håndtere udfordringer med resistente bakterier kræver nemlig at myndigheder, forskere, dyrlæger og erhverv arbejder tæt sammen om at løse udfordringerne.

Så fremfor at problematisere, at erhvervet har bidraget til rapporten, burde Keld Hansen faktisk anerkende det faktum, at succesen bag Danmarks indsats med at håndtere antibiotika ikke mindst skyldes erhvervets indsats og det gode samarbejde i Danmark.

Og at L&F har finansieret oversættelsen af rapporten til kinesisk skyldes den simple forklaring, at FAO kun udgav rapporten på spansk og engelsk. Og da udfordringen med antibiotika og resistens er ganske udtalt i Asien giver det kun god mening, at rapporten også udgives på kinesisk.

Dette er et debatindlæg, som vi har valgt at offentliggøre på vores hjemmeside og/eller i et eller flere af vores printmedier. Indlægget er udelukkende et udtryk for skribentens egne holdninger.

Stor efterspørgsel på nyt gødningskoncept

I maj 2020 lancerede DLG et nyt gødningskoncept, der er skræddersyet til vinterhvede på planteavlsbrug. Konceptet meldes allerede udsolgt.

Stabilt grisemarked, men ustabilt fundament

Svinenoteringen forbliver i ro på 10,30 og er dermed uændret. Samtidig melder Danish Crown Pork, at efterspørgslen er jævn.

Fire rådgivningsvirksomheder vil samarbejde om konceptrådgivning

Nu vil de fire rådgivningsvirksomheder Velas, Sagro, Vkst og LandboNord samarbejde i virksomheden Dalico.

- Vi forventer flere

I alt er der nu bekræftet 29 tilfælde af afrikansk svinepest i den tyske delstat Brandenburg.

Gør frømarken klar til vinteren

- Det kan være aktuelt med både en afpudsning nu og igen midt i oktober, inden der gives gødning, vurderer Kenneth Svensson fra VKST.

Prøver grubbesået raps for første gang

Grubbesåningen ser indtil videre ud til at være en stor succes hos den midtjyske planteavler Torben Kuhr. - Det sparer tid, det løsner jorden, og så forventer jeg, at udbyttet stiger, lyder det.
Side 1 af 1928 (38556 artikler)Prev1234567192619271928Next