bannerPos

Debat: Husk gode, stabile rammevilkår

Rene Lund Hansen Rene Lund Hansen fra Agri Nord appellerede til en anden nordjyde, statsminister Mette Frederiksen (S), om at trække forslaget om fra næste år at hæve arealet med målrettede efterafgrøder til 380.000 hektar.

Regeringen har lovet det danske erhvervsliv gode, stabile rammevilkår. Og det skal regeringen huske, lød det fra Rene Lund Hansen, Agri Nord.

- Det står på side 13 i jeres forståelsespapir, sagde landmanden henvendt direkte til en anden nordjyde i salen, statsminister Mette Frederiksen (S), under delegeretmødet i går.

- De 380.000 hektar efterafgrøder (målrettede, red.) vi skal have i 2020, de koster 125 millioner kroner. Og de er ikke mindst specielt problematiske i Nordjylland, hvor vi høster 10-14 dage senere end i andre landsdele.- Vi har nogle bedre værktøjer – herunder f.eks. brak og tidlig såning. Jeg håber virkelig, I vil se på det her i regeringen, appellerede Rene Lund Hansen.

Svært at få medlemmerne med

Når regeringen ud af det blå kommer med et krav om 380.000 målrettede efterafgrøder til dansk landbrug, så bliver det vanskeligt at få medlemmerne i landbrugets foreninger med på, at dialog med regeringen er vejen frem.

Det pointerede Christina Ahlefeldt-Laurvig, formand for Sektionen for Større Jordbrug, i går på delegeretmødet. Det skete med direkte adresse til statsministeren, som sad forrest i salen.

- Du har rost os for dialog. Men der mangler dialog omkring efterafgrøderne. Og regeringen sætter os markant tilbage med dette (forslaget om 380.000 hektar, målrettede efterafgrøder, red.). I må ikke komme med sådanne krav. Så kan vi ikke overbevise vores medlemmer om at vi skal samarbejde om blandt andet natur og klima, pointerede Christina Ahlefeldt-Laurvig.

Erhvervet har gylden chance

Dansk landbrug står foran en ny tid, som giver hele erhvervet en gylden chance. Men det kræver, at landbrugets selskaber, organisationerne og landmændene bruger hinanden. Og ifølge Centrovice-formand Torben Povlsen kan der stilles spørgsmål ved, om man bruger hinanden godt nok i dag.

- Vi må ikke forspilde muligheden. Vi skal stå sammen i en ny tid. F.eks. omkring big data. Vi folkevalgte er valgt til at løse opgaverne for landmændene. Vi må ikke forspilde chancen, understregede Torben Povlsen, der også sidder i primærbestyrelsen i L&F.

 

Gyllevogne på kundepræmisser

Siden premieren for to år siden i Hannover har Gøma-fabrikken i Viborg solgt 70 gyllevogne.

Reserver din vårsæd nu

Til de planlagte vårsædsmarker, er der udsæd nok til rådighed, men der forventes at blive et stort træk på de bedste sorter. Anbefalingen fra Agri Nord lyder derfor, at man snarest reserverer den mængde, man forventer at skulle bruge.

Har du et tilbagebetalings-krav?

De landmænd, som måtte have handlet fast ejendom i perioden 2015-2018, hvis betalingsrettigheder er blevet nedskrevet, kan overveje, om der er mulighed for at rejse et krav mod sælger af ejendommen.

Dansk Hereford-avler har succes i Storbritannien

Den mest prestigefyldte titel, som en Hereford-avler kan opnå i Storbritannien, »Sire of the Year« - Årets Tyr - blev for anden gang i The Hereford Cattle Societys historie tildelt en dansk-avlet tyr.

Dansk landbrug har viljen og evnerne til at løse klima-opgaven

Grønt flybrændstof og stop for metan-udledning fra køer er et par af de store CO2-håndtag, som fødevaresektoren kommer til at dreje på, vurderer Hans Roust Thysen, miljøchef hos Seges. Over to dage deltog han i en klimadebat på Agritechnica.

Svineproducenter blev budt velkommen med boblevand

Svineproducenter blev budt velkommen med boblevand

Bestil kun majsfrø der er koldtestet

For at sikre optimale betingelser for god fremspiring, skal der kun anvendes majsfrø, der er koldtestet, ligesom plantetallet skal afpasses efter majsens anvendelse, forholdene for majsdyrkning og sortens tidlighed.

El-traktoren til gårdbrug er lige om hjørnet

Omkring halvdelen af landbrugsopgaverne vil kunne løses med el-traktorer. Alene med nutidens teknologi. Det vurderer amerikansk Danfoss-ingeniør på baggrund af studier. Han tror, elektrificering vil revolutionere traktorbranchen.

Fagfolk går sammen om kvægfaglig dag

Hedegaard, Agri Nord og KvægXperten har slået deres kompetencer sammen og holder Fagdag Kvæg for mælke- og kalveproducenter i Himmerlandsområdet.
Side 1 af 1695 (33894 artikler)Prev1234567169316941695Next