bannerPos

Debat: Husk gode, stabile rammevilkår

Rene Lund Hansen Rene Lund Hansen fra Agri Nord appellerede til en anden nordjyde, statsminister Mette Frederiksen (S), om at trække forslaget om fra næste år at hæve arealet med målrettede efterafgrøder til 380.000 hektar.
07-11-2019 06:02

Regeringen har lovet det danske erhvervsliv gode, stabile rammevilkår. Og det skal regeringen huske, lød det fra Rene Lund Hansen, Agri Nord.

- Det står på side 13 i jeres forståelsespapir, sagde landmanden henvendt direkte til en anden nordjyde i salen, statsminister Mette Frederiksen (S), under delegeretmødet i går.

- De 380.000 hektar efterafgrøder (målrettede, red.) vi skal have i 2020, de koster 125 millioner kroner. Og de er ikke mindst specielt problematiske i Nordjylland, hvor vi høster 10-14 dage senere end i andre landsdele.- Vi har nogle bedre værktøjer – herunder f.eks. brak og tidlig såning. Jeg håber virkelig, I vil se på det her i regeringen, appellerede Rene Lund Hansen.

Svært at få medlemmerne med

Når regeringen ud af det blå kommer med et krav om 380.000 målrettede efterafgrøder til dansk landbrug, så bliver det vanskeligt at få medlemmerne i landbrugets foreninger med på, at dialog med regeringen er vejen frem.

Det pointerede Christina Ahlefeldt-Laurvig, formand for Sektionen for Større Jordbrug, i går på delegeretmødet. Det skete med direkte adresse til statsministeren, som sad forrest i salen.

- Du har rost os for dialog. Men der mangler dialog omkring efterafgrøderne. Og regeringen sætter os markant tilbage med dette (forslaget om 380.000 hektar, målrettede efterafgrøder, red.). I må ikke komme med sådanne krav. Så kan vi ikke overbevise vores medlemmer om at vi skal samarbejde om blandt andet natur og klima, pointerede Christina Ahlefeldt-Laurvig.

Erhvervet har gylden chance

Dansk landbrug står foran en ny tid, som giver hele erhvervet en gylden chance. Men det kræver, at landbrugets selskaber, organisationerne og landmændene bruger hinanden. Og ifølge Centrovice-formand Torben Povlsen kan der stilles spørgsmål ved, om man bruger hinanden godt nok i dag.

- Vi må ikke forspilde muligheden. Vi skal stå sammen i en ny tid. F.eks. omkring big data. Vi folkevalgte er valgt til at løse opgaverne for landmændene. Vi må ikke forspilde chancen, understregede Torben Povlsen, der også sidder i primærbestyrelsen i L&F.

 

Stolthed, klima og bæredygtighed i fokus på Fjerkræskongres 2020

Hvordan håndterer man i praksis bæredygtigheds- og klimadagsordnen som fjerkræproducent? Det bliver et af hovedpunkterne på årets fjerkrækongres, der snart finder sted.

Syv nye traktorer klar til levering

A.P. Andersen Maskinfirma I/S i Gjerndrup nær Brørup har travlt i denne uge med klargøringen af ikke mindre end syv nye traktorer, der skal klargøres til levering.

Stougaard stopper

Danske Halmleverandører skal have ny formand. Landmand Hans Stougaard fra Vestfyn stopper på generalforsamlingen til marts. Efter 23 år som drivkraften bag udbredelse af halm i blandt andet energisektoren.

Ukrudt i vintersæd –har du en plan?

Når temperaturen kommer lidt op, betaler det sig ifølge Agrovis planteteam at have en strategi klar.

Et helt nyt værktøj til overvågning af svinesundheden er klar

Svineproducenter har nu mulighed for at få mere end blot et øjebliksbillede af sundheden i besætningen. Med ny »SOS«-pakke fra DTU følges sygdomsdynamikken over tid, og kan sammen med dyrlægens observationer give et klart overblik over eventuelle udfordringer i besætningen.

3. generation af fuldfoderblander ruller ind på markedet

3. generation af fuldfoderblander ruller ind på markedet

Alternativ bekæmpelse af rapsjordlopper

Udfasningen af midler betyder, at der kan være ide i at tænke anderledes, når det gælder beskyttelse af vinterrapsen.

Efterlyser 10 frontløbere til jagten på nye alternativer til efterafgrøder

Landbrugsstyrelsen leder efter landmænd, der i to år skal skifte regler og datofrister om pligtige og husdyrefterafgrøderne ud med satellitbilleder af biomasse på marker.
Side 1 af 1772 (35427 artikler)Prev1234567177017711772Next