bannerPos

Debat: Husk gode, stabile rammevilkår

Rene Lund Hansen Rene Lund Hansen fra Agri Nord appellerede til en anden nordjyde, statsminister Mette Frederiksen (S), om at trække forslaget om fra næste år at hæve arealet med målrettede efterafgrøder til 380.000 hektar.
07-11-2019 06:02

Regeringen har lovet det danske erhvervsliv gode, stabile rammevilkår. Og det skal regeringen huske, lød det fra Rene Lund Hansen, Agri Nord.

- Det står på side 13 i jeres forståelsespapir, sagde landmanden henvendt direkte til en anden nordjyde i salen, statsminister Mette Frederiksen (S), under delegeretmødet i går.

- De 380.000 hektar efterafgrøder (målrettede, red.) vi skal have i 2020, de koster 125 millioner kroner. Og de er ikke mindst specielt problematiske i Nordjylland, hvor vi høster 10-14 dage senere end i andre landsdele.- Vi har nogle bedre værktøjer – herunder f.eks. brak og tidlig såning. Jeg håber virkelig, I vil se på det her i regeringen, appellerede Rene Lund Hansen.

Svært at få medlemmerne med

Når regeringen ud af det blå kommer med et krav om 380.000 målrettede efterafgrøder til dansk landbrug, så bliver det vanskeligt at få medlemmerne i landbrugets foreninger med på, at dialog med regeringen er vejen frem.

Det pointerede Christina Ahlefeldt-Laurvig, formand for Sektionen for Større Jordbrug, i går på delegeretmødet. Det skete med direkte adresse til statsministeren, som sad forrest i salen.

- Du har rost os for dialog. Men der mangler dialog omkring efterafgrøderne. Og regeringen sætter os markant tilbage med dette (forslaget om 380.000 hektar, målrettede efterafgrøder, red.). I må ikke komme med sådanne krav. Så kan vi ikke overbevise vores medlemmer om at vi skal samarbejde om blandt andet natur og klima, pointerede Christina Ahlefeldt-Laurvig.

Erhvervet har gylden chance

Dansk landbrug står foran en ny tid, som giver hele erhvervet en gylden chance. Men det kræver, at landbrugets selskaber, organisationerne og landmændene bruger hinanden. Og ifølge Centrovice-formand Torben Povlsen kan der stilles spørgsmål ved, om man bruger hinanden godt nok i dag.

- Vi må ikke forspilde muligheden. Vi skal stå sammen i en ny tid. F.eks. omkring big data. Vi folkevalgte er valgt til at løse opgaverne for landmændene. Vi må ikke forspilde chancen, understregede Torben Povlsen, der også sidder i primærbestyrelsen i L&F.

 

Årsmøde med markvandring og et kig i kemiskabet

Med respekt for og under hensyntagen til Corona-situationen blev årsmødet i Deltidsudvalget under Landboforeningen Limfjord flyttet ud, og blev afholdt i maskinhuset hos udvalgsmedlem Povl Lund i Lødderup på Mors med gode indlæg og god spørgelyst og debat.

Økologien blomstrer, og væksten fortsætter

Fremtiden ser lys ud for produktion og forbrug af dansk økologi, og samtidig kommer der for alvor skub i eksporten de kommende år. Det viser en ny prognose fra Landbrug & Fødevarer på baggrund af virksomhedernes forventning til økologimarkedet frem mod 2025.

Semler Agro klar med nyt banebrydende udlejningskoncept

Som de første i Danmark tilbyder Semler Agro sæsonleje af nye landbrugsmaskiner på halvårsbasis. Det nye udlejningskoncept skal hjælpe de danske landmænd med at levere bedst muligt i takt med markedets omskiftelige behov og i perioder med spidsbelastning.

Rotation i ejerkredsen hos Brdr. Holst Sørensen

Pr. 1 juli trådte Christian Petersen ind i ejerkredsen af virksomheden Brdr. Holst Sørensen A/S i Obbekær.

Tysk lovgivning kan ramme dansk eksport

Tyskland har fredag vedtaget en række forslag til nye lovkrav for sohold. Seges Svineproduktion og Landbrug & Fødevarer meddeler, at de nye regler forventes at få betydning for danske soholdere.

- Vi får fjernet vores værdier uden kompensation

Langelandsk mælkeproducent ramt af urimelig lovgivning med ammoniakkrav ved modernisering af bedriften.

Mobil melfabrik rykker ud til økologiske landmænd

Økologiske landmænd kan nu løfte værdien af deres korn ved at få malet deres eget korn til mel ude på gårdene og pakket i poser til videresalg.

Uændret notering for Nord-West

I dag er Nord-West noteringen fortsat uændret, men den vil sandsynligvis falde med 6 euro (45 kr.) i næste uge. Den største udfordring er fortsat den midlertidige lukning af Tönnies-slagteriet i Rheda-Wiedenbrück, som lige blev forlænget med yderligere to uger til den 17. juni. Det er imidlertid usikkert, om der kommer yderligere udsættelser, og når slagteriet må åbne igen, så vil det sandsynligvis ikke være hele slagteriet, men kun dele af slagteriet i første omgang.

Mekanisk alternativ kan løse kartoffeludfordringer

Mekaniske kartoffelaftoppere fra hollandske Baselier kan klare den udfordring, som kartoffelavlere har, efter udfasningen af Reglone til nedvisning.

Ny såteknik fra Horsch

Der er nyt liftophængt såteknik på vej fra Horsch i 6 meters arbejdsbredde. De nye såmaskiner findes i to versioner, Taro 6 SL og 6 HD og er begge ”rene” såmaskiner uden nogen form for jordbearbejdning indbygget. Begge Taro enheder skal typisk kombineres med en Horsch Partner FT fronttank 4.
Side 1 af 1872 (37427 artikler)Prev1234567187018711872Next