Lave priser martrer smågrisemarkedet

Danske Svineproducenters formand forudser likviditetsproblemer hos de smågriseproducenter, der er værst ramt af de lave smågrisepriser. Smågriseeksportør ser priser ned til 100 kroner pr. smågris.

Den seneste lange periode har priserne ligget stabilt lavt, så vi kan trods alt håbe på, at prisbunden er nået, siger Jeppe Bloch Nielsen, formand for Danske Svineproducenter. Foto: Anne Wolfenberg - Der kunne jo godt være nogen, der bliver straffet for at have afdraget en masse kortfristet gæld, hvis de nu skal til at have en kassekredit og så ikke kan få noget. Men jeg har ikke hørt om tilfælde – endnu da. Men jeg er da ikke i tvivl om, at de kommer på et eller givent tidspunkt, siger formanden for Landsforeningen af Danske Svineproducenter, Jeppe Bloch Nielsen. Arkivfoto

Det er i den grad op ad bakke at producere smågrise i øjeblikket, hvor den officielle markedspris for en SPF-gris på 30 kilo uden PRRS er på 210 kroner. Det konstaterer formanden for Landsforeningen af Danske Svineproducenter, Jeppe Bloch Nielsen, Vejen i Sydjylland.

Vil du læse mere?

Køb abonnement her

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også