Stå stærkt til næste recession

Sandsynligheden taler for en hård recession inden for de næste par år. Forbered dig nu, lyder det fra Agrovi, der i den kommende tid holder to møder om emnet.

Efter et langt, økonomisk opsving står vi sandsynligvis over for en hård recession inden for de næste par år, vurderer rådgivningsselskabet Agrovi.

Derfor er det allerede nu vigtigt at sikre sig, så man ikke kommer i farezonen, når konjunkturerne vender i den næste nedgangsperiode, lyder det.

- På trods af centralbankens alternative instrumenter kan en recession ramme den enkelte landmand hårdt, hvis han ikke har taget de fornødne forholdsregler og sikret sig mod lavkonjunktur. Men det er langt fra de fleste, der har tiden og overskuddet til at tænke på det i en travl hverdag, siger Elisabeth Skadhauge, økonomikonsulent i Agrovi.

Derfor er Agrovis egne AgroMarkets-konsulenter gået sammen med chefanalytiker hos AgroMarkets, John Jensen, om at tilbyde to Handelsinfo-arrangementer, der handler om, hvordan landmanden finder ud af, om han er i risikozonen, og hvad han kan gøre for sikre en øget økonomisk sikkerhed.

Omkostninger

I et rentemarked, der er faldet igen og igen, kan det også være svært at navigere i de mange forskellige typer lån, men også her er der konkret hjælp at hente til Handelsinfo-mødet.

- Hvis vi fortsat følger Japan, så vil renten i Danmark være endnu lavere i 2035. Så hvorfor låse renten nu, når centralbankerne vil sænke den? Fast rente er for de landmænd, der har skatteevne og som tror på en mulig kursgevinst, når renten engang skal stige igen. Det har selvfølgelig også lidt at sige, hvordan man er som person, for man skal også kunne sove godt om natten med variabel rente, siger John Jensen.

Chefanalytikeren råder desuden til, at man, hvis man omlægger sine lån, så også husker, at der skal være penge til en selv, når man konverterer – ikke om 30 år, men her og nu.

På Handelsinfo informeres der også om, hvad der ligger af omkostninger i en konverteringsproces, så man bedre kan tage en beslutning sammen med sin økonomikonsulent.

Der vil også være indlæg om, hvor man kan sælge sit korn bedst, og der bliver set fremad mod høsten 2020 og hvordan udbytterne fra den skal håndteres. Endelig kan man høre om, hvordan man kan spare penge på indkøb af pesticider.

Møder

Handelsinfo afholdes tirsdag den 24. september. I Ringsted om formiddagen og i Maribo om eftermiddagen.

Læs også