Fald i råvarepriser

Der var negativ stemning i torsdags på råvarerne, hvor sojakomplekset derudover også blev drevet ned af lidt prisnegative nyheder.

- Sojabønnerne faldt med næsten 2%, det samme niveau som sojaskrå, mens sojaolien faldt med næsten 3%. Sojaolien har efterhånden tabt pusten, og er tilbage i samme niveau som før priserne blev drevet op af de store stigninger i palmeolien. Med opjusteringen af den argentinske høst skal det blive interessant at følge udviklingen i Brasilien, skriver Jyske Bank i en afgrødekommentar.

Der var også store udsving på oliemarkedet, og råolien var ifølge Jyske Bank en overgang nede med mere end tre procent.

- Den genvandt dog noget af balancen, og sluttede »kun« med et fald på knap 1 procent. Rent teknisk ligger olien og flirter med bunden af den positive trendkanal som blev etableret tilbage i 2016, og det tekniske billede tegner derfor negativt for prisudviklingen med et brud under $58,50-niveauet. På den anden side er der dog fundamentalerne, og allerede tirsdag var der rygter ude om, at man fra OPECs side er klar til at skrue mere ned for hanerne end det nuværende niveau. Det store spørgsmål er så, hvorvidt OPEC+-landene overhovedet overholder den nuværende produktionsaftale, skriver banken.

Læs også