Oplevelser på fire gårdspladser

På dyrskuet er der fire gårdspladser med hver deres tema. De har dog alle lærerige aktiviteter og er et must for børnefamilier.

Gårdspladsen er den største af alle gårdspladserne, hvor den populære halmlabyrint og madpakketeltet findes. Men man kan også besøge grisestalden, hvor studerende fra KU vil stå klar, til at formidle grisen på en lidt anderledes måde.

Hver dag leveres nemlig en friskslagtet gris, hvor man kan være med til at undersøge den. Man kan også besøge kyllingerne i hønsegården, den jyske hest Frederik, økosoen og hendes pattegrise.

Malkekvæggårdspladsen er placeret i hal 7, hvor man kan møde dyrskuets malkekvæg. Her kan man se landmændene malke køerne, og man kan se, når køerne er i »frisørsalonen«, her både vaskes der hår og føntørres.

Man kan også prøve at »bo som en ko«, smage på dyrskuemælken og blive klogere på koens maver og meget mere.

Maskingårdspladsen byder på en række af landmændenes maskiner. Her er der oplevelser og viden for børn i alle aldre – og selvfølgelig de voksne.

Børnene har blandt andet mulighed for at hoppe rundt i den populære korncontainer, prøve gravemaskinerne i den nye sandkasse og tage en tur rundt på pedaltraktorbanen.

Der er igen i år også veterantraktor ringridning i Maskinringen, hvor også Benløse Frivillige Brandvæsen samt Hedelands Motocross Klub kigger forbi og laver opvisning.

Kødkvægsgårdspladsen stiller i år blandt andet skarpt på biodiversitet, og på hvordan kødkvæget kan hjælpe med naturpleje.

Mærk forskellen på de forskellige typer læder der laves af koens skind, Tip en 13'er og lær om hvorfor man krydser malkekvæg med kødkvæg.

Efterfølgende kan man tage en gåtur i kostaldene og opleve de mange forskellige racer fra gårdspladsen.

Læs også