Håbet er fortsat lysegrønt hos landets største dyrskuer

To af landets dyrskuer er blevet »corona-aflyst«, men Roskilde Dyrskue og et par andre af de store skuer forventer fortsat at holde dyrskue i år.

Corona-pandemien satte en stopper for alle landets dyrskuer i 2020, og der er også dyrskuer, der allerede har taget »corona-konsekvensen« i år.

LandboNords dyrskuebestyrelse har for nylig således valgt at aflyse både Fjerritslev Dyrskue den 22. maj og Hjørring Dyrskue den 18.- 19. juni.

Roskilde Dyrskue – og et par andre af landets store dyrskuer – har til gengæld ingen planer om at følge efter i samme spor og vil ikke »kaste håndklædet i ringen«.

Besøg af fødevareministeren

- Vi går benhårdt efter at afvikle dyrskue i Roskilde i år, siger formanden for Roskilde Dyrskue, Povl Fritzner, her omkring tre måneder for skuet, der efter planen finder sted i dagene 4.- 6. juni.

Ved det seneste skue i 2019, hvor Roskilde Dyrskue havde 50-års jubilæum, var der besøgsrekord med 113.017 gæster. Det er dog ikke et tal, dyrskueformanden fokuserer så meget på.

- Vi kan godt leve med lidt færre mennesker i år. Og vi indretter os selvfølgelig efter situationen. Men nu skal Danmark altså også videre. Og jeg glæder mig for eksempel over, at fødevareministeren (Rasmus Prehn, red.) allerede har meddelt sin ankomst til Roskilde Dyrskue – selvfølgelig hvis forholdene tillader det, siger Povl Fritzner.

Optimisme i Odense og Horsens

På Fyn er der samme melding, og Torben L. Povlsen, formand for Det Fynske Dyrskue, håber også skuet bliver til noget.

På et tidspunkt, hvor alle kigger frem mod mere genoplukning og flere vaccinationer, er aflysning af dyrskuet i Odense i hvert fald ikke et tema for fynboen.

Også i Østjylland arbejder man målrettet efter at afvikle det store regionale skue – Horsens Dyrskue & Madmarked – til sommer.

- Intet er sikkert, men vi håber og tror, det kan lade sig gøre, og det planlægger vi efter, siger Peter Søgaard Mortensen.

Han er formand for foreningen Land & By Østjylland, der er arrangør af Horsens Dyrskue & Madmarked, som netop har holdt generalforsamling, hvor situationen blev drøftet.

Landsskuet satser på dyrskue

Knap en måned efter Roskilde Dyrskue er det i »dyrskuekalenderen« tid til Landsskuet i Herning. På nuværende tidspunkt forventes det også, at Landsskuet afvikles som planlagt den 1.- 3. juli.

- Vi både tror og håber inderligt på et Landsskue i 2021. Vi trænger til at mødes og være sammen i alle de sammenhænge, som Landsskuet har tradition for at være midtpunkt for, siger Kristian Gade, der er formand for Landsskuet, og tilføjer:

- Med den fortsatte usikkerhed om blandt andet forsamlingsloftet er vi dog i de kommende par måneder nødt til nøje at vurdere om restriktioner kan gøre et dyrskue i 2021 så amputeret eller fordyrende, at det ikke giver mening eller er økonomisk ansvarligt.

Læs også

Maskinudstilling sprænger rammerne
De største går benhårdt efter at afvikle dyrskuer til sommer
Fynsk skue går digitalt
Stor opmærksomhed om Hobro Dyrskue vækker glæde
Roskilde-tab på fem millioner
Hobro Dyrskue må vente endnu et år