Andet år uden dyrskue: Sådan skulle dyrskuepladsen have set ud i denne uge

Dyrskuechef Sara Ekknud Windell har en fast tro på, at Det Fynske Dyrskue overlever corona-aflysningen i nu to år, og vender stærkt tilbage med den 140. udgave i den første weekend af juni i 2022.

I den kommende weekend ville dyrskuepladsen i Odense normalvis været fyldt med publikum, dyr og maskiner. Sådan skulle det ikke være for andet år i træk. Billedet er fra det seneste fynske dyrskue – tilbage i 2019. Fotos: Erik Hansen - Næste år er det 140 år siden, det første fynske dyrskue blev afviklet. Derfor er vi allerede i gang med at gøre det ekstra festligt, siger dyrskuechef Sara Ekknud Windell, som oplyser, at 2022-udgaven kommer til at foregå den 3. til 5. juni. Det er allerede nu muligt for børn at tilmelde sig det online børnedyrskue, som kulminerer med bedømmelse og awardshow den 11. september.

Du skulle have siddet med en stor udvidet dyrskueavis i hånden, og i den kommende weekend oplevet masser af dyr og maskiner på Dyrskuepladsen midt i Odense.

Sådan skulle det imidlertid ikke være, her hvor Det Fynske Dyrskue for andet år i træk har måttet aflyses på grund af corona- pandemien.

Til gengæld lægger dyrskueledelsen op til et styrket og spændende dyrskue næste år, hvor det er 140 år siden, det første dyrskue på Fyn blev afviklet. Jubilæumsskuet kommer til at foregå en uge tidligere end den sædvanlige termin midt i juni måned. Det Fynske Dyrskue 2022 kommer dermed til at finde sted fredag den 3., lørdag den 4. samt søndag den 5. juni, som både er Pinsedag og Grundlovsdag.

Digitalt dyrskue

- Vi har allerede mange tanker og planer for festligholdelsen af det markante jubilæum næste år, siger dyrskuechef Sara Ekknud Windell, uden at kunne afsløre nærmere detaljer.

- Men, fortsætter hun, den digitale del, som vi har udviklet her under coronakrisen, vil vi styrke, og ikke mindst bruge det aktivt frem mod næste år for at fastholde interessen og animere både børn og voksne til at komme på dyrskue næste år.

Også de sædvanlige udstillinger og aktiviteter vil blive styrket. Det gælder blandt andet fødevaremarkedet, som var i en rivende udvikling, inden coronaen satte en brat stopper for dyrskuet.

Kun fem ledige stande

Sara Ekknud Windell er også sikker på, at både dyre- og maskinudstillerne vil bakke op om dyrskuet, trods den ufrivillige pause på to år.

- Da vi gik på juleferie sidste år, var der kun fem ledige stande tilbage på maskinudstillingen, så det vidner om interessen for at deltage. Folk har være meget venlige og forstående over situationen. Det glæder os rigtig meget, og derfor ser vi frem til igen at kunne indbyde til dyrskue næste år.

Aktiv plads

Personligt ærgrer dyrskuechefen sig over, at hun endnu ikke har kunnet opleve dyrskuestemningen efter sin tiltrædelse for to år siden.

- Det er underligt tamt, når det tilmed lige nu er det perfekte dyrskuevejr, lyder det, mens hun heldigvis kan glæde sig over, at rigtig mange dagplejebørn og børnehaver har taget godt imod de nye aktiviteter på dyrskuepladsen, blandt andet med fokus på insekter.

- Det er vigtigt, at der kommer flere mennesker herud, så pladsen er aktiv – og man mindes om, at der igen næste år kan opleves køer, heste, maskiner, fødevarer og en masse blafrende flag.

Online børnedyrskue

Ligesom det store dyrskue, så er også til børnedyrskuet i sagens natur aflyst i år..

- Men selvfølgelig skal I ikke snydes helt for vort fantastiske børnedyrskue, lyder det fra dyrskuechef Sara Ekknud Windel til de næsten 200 børn, som hvert år kommer med deres kæledyr i de tre dyrskuedage.

- Det bliver så bare i en online version, der i år tilmed er udvidet at vare hele sommeren. Så der er masser at glæde sig til.

Der er åbnet for tilmeldingen, og alle der er fyldt 6 år og ikke er ældre end 17 år, som har et kæledyr i de forskellige grupper, kan være med.

Det kan være køer, geder, får, hunde eller et smådyr som kaniner, marsvin mm.

Når det gælder heste, så må stangmålet være på maks. 148 cm uden sko. Der mindes om, at ponyer skal være født senest år 2020 for at være håndhest, og senest år 2017 for at være ridepony.

Når dyrskuet har fået de mange tilmeldinger ind, så kommer der masse konkurrencer hele sommeren for alle, og det hele ender i en stor flot afslutning, som finder sted den 11. september med et stort Awardshow. Her bliver alle de deltagende dyr bedømt og placerede præsenteret på dyrskuets Facebook-kanal, sammen med klip med de placerede og lidt overraskelser undervejs.

Læs også