Fødevareevent skal skabe fokus på lokale råvarer

Spisekammeret bliver navnet på det nye område på Landbrugsmessen Gl. Estrup. Her sættes der fokus på lokalproducerede råvarer fra hele Norddjurs Kommune.

Efter flere måneders intenst arbejde offentliggør Landbrugsmessen, Gl. Estrup den nye hjørnesten i det, som bliver Norddjurs største event den 28.-29. maj.

De forventede 20.000 messedeltagere kan i det nye tiltag »Spisekammeret« møde lokale råvareproducenter fra hele Norddjurs Kommune både på messestande og på to køkkenscener.

- Vi har platformen, pladsen og gæsterne til at invitere de lokale råvareproducenter ind, og vi ønsker, at de lokale iværksættere skal have muligheden for at præsentere det bedste og mest innovative fra det norddjurske spisekammer, fortæller næstformand for Landbrugsmessen, Gl. Estrup, Henrik Brøgger Larsen.

Kommunen bakker op

Norddjurs Kommune støtter det nye tiltag med penge fra puljen til genstart af kulturlivet for at understøtte udviklingen og den gode fortælling om området.

- Landbrugsmessens fokus på lokal fødevareproduktion er en perfekt branding af Norddjurs og taler direkte ind i de værdier, vi gerne vil kendes på såsom kulturarv og bæredygtighed. Kultur har værdi i sig selv og sin egen ret, men vi håber også, at flere af de mange gæster måske forelsker sig i Norddjurs, så vi også veksler kulturarrangementer til yderligere bosætning, end den vi oplever i forvejen, forklarer Allan Gjersbøl Jørgensen, formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Norddjurs Kommune.

Starten på noget stort

Formanden for messen, Tina Kjærgård Tobberup, er sikker på, at dette kun er starten på noget stort.

- Vi er rigtige glade for, at Norddjurs Kommune bakker op om vores nye tiltag, og vi ser frem til, at vi sammen sætter Norddjurs på (spise)kortet. Vi er overbeviste om, at vi i fremtiden kommer til at udvide og udvikle vores nye område på messen, der er døbt Spisekammeret. Men vi har travlt, for vi tager ikke let på den opgave, vi har sat os for at løse. Lige nu har vi en græsmark, og om syv uger slår vi dørene for publikum, siger Tina Kjærgård Tobberup.

Hvor land og by mødes – messens nye slogan

Men landbrugsmessen glæder sig.

- Vi kan så meget mere end at formidle intern viden mellem landbrugere. Vi kan være katalysatoren mellem land og by, og derved hjælpe med at øge opmærksomheden på de helt fantastiske og unikke fødevarer, der bliver produceret i Norddjurs.

- Vi kan præsentere det gode landmandsskab for publikum, og vi kan gøre børn klogere på, hvor maden kommer fra – og måske øge lysten til at fokusere på det lokale. Vi kan også være det vindue, hvor producenterne får en helt særlig mulighed for at møde forbrugeren, så der opnås direkte kontakt i øjenhøjde med en enestående chance for at præsentere deres passion og ofte livsværk. Ingen er bedre til at præsentere sit produkt end producenten selv, udtaler formand Tina Kjærgård Tobberup, som glæder sig til at høre fra de lokale producenter, der ønsker at udstille på messen.

Læs også