Kødkvæg: Små marginaler blandt store dyr

Bedste hundyr inden for de forskellige kødkvægracer: Aberdeen angus fra Steffen Albrektsen på Møn – her repræsenteret af Stina Seemann. Foto: Jesper Hallgren Bedste handyr inden for de forskellige kødkvægracer: Skotsk højlandskvæg fra Ishøj Kommune – her repræsenteret af Marc Saugmann. Foto: Jesper Hallgren

Der er stor forskel på flere af kødkvægracerne, men når kvægdommerne skal skille »fårene fra bukkene« i den prestigefyldte interbreed-konkurrence, er det de små marginaler, som er med til at afgøre slaget.

12 forskellige racer var repræsenteret blandt hundyrene, mens kun syv racer var med i dysten på »herresiden«. Blandt begge køn blev der efter en grundig gennemgang af fire dommere udpeget tre dyr til finalen.

Aberdeen angus opnåede – som den eneste race – en finaleplads på begge fronter, og det var også tæt på en dobbelt triumf for Mønline Angus ved Steffen Albrektsen fra Hårbølle på Møn, som vanen tro stillede med mange flotte dyr.

Blandt hundyrene strøg aberdeen angus helt til tops foran charolais og hereford som henholdsvis nummer to og tre, men blandt handyrene blev aberdeen angus efter dommernes mening overgået af skotsk højlandskvæg fra Ishøj Kommune, mens limousine sluttede på tredjepladsen.

Til gengæld var det limousinebesætningen fra Jacob Kjærsgaard, Ørnebjerggaard Limousine ved Jyderup, som snuppede førstepladsen i dysten om den bedste besætningsgruppe, hvor aberdeen angus-flokken fra Mønline Angus blev nummer to og simmentalerne fra Erik Olsen i Venslev ved Skibby blev nummer tre.

Læs også