Klar til dyrskue i Horsens

Efter to års corona-pause vender Horsens Dyrskue tilbage den kommende weekend 18. – 19. juni.

Køerne vil igen indtage ringen i Horsens, når dyrskuet den 18. og 19. juni vender tilbage. Arkivfoto Heste er også en betydelig del af Horsens Dyrskue. Arkivfoto

46 malkekvæg, 46 dyr inden for kødkvæg, 57 heste, 16 får og otte geder. Det er det antal dyr, der kommer til at udgøre 2022-udgaven af Horsens Dyrskue, der på lørdag og søndag 18. og 19. juni vender tilbage på dyrskuepladsen i Horsens, efter to års corona-pause.

På dyrskuepladsen i Horsens er der lagt op til to hyggelige dage med dyrene som omdrejningspunkt og gode oplevelser for både børn og voksne.

Formanden for den arrangerende forening, Land & By ØSTjylland, Peter Søgaard Mortensen siger, at man som dyrskuegæst kan komme helt tæt på dyrene og få en snak med udstillerne.

Der bliver mulighed for at følge bedømmelserne og se på dyrene i staldene. På skuet udstilles der køer og kalve, heste, får, kaniner og høns.

- De yngste får mulighed for at boltre sig i et stort legeland, hvor der også bliver klappedyr. Og så kan der selvfølgelig købes pølser, is og fadøl, så vi er slet ikke i tvivl om, at vi nok skal få skabt den helt rigtige dyrskuestemning, selv om det bliver lidt anderledes, end det plejer, siger formanden.

Dyrskueånden lever

Det er dyrskue nummer 150 i rækken, og Peter Mortensen ser frem til at få genoplivet dyrskuet og alt, hvad det har at byde på.

- Dyrskueånden lever stadig, og vi lægger vægt på at skabe den atmosfære, som gør det til landets hyggeligste dyrskue. Vi har masser at byde på og kan love en god oplevelse for både børn og voksne, understreger han.

Og selv om madmarked, dyrskuefrokost og stort underholdningsprogram er lagt på hylden, er han sikker på, at stemningen på pladsen bliver god.

- Vi tror på, at det bliver to hyggelige dage, hvor land og by kan mødes, ligesom det er sket gennem tiderne. Vi håber, dyrskuet bliver rigtig godt besøgt, når vi nu i år har valgt, at der skal være gratis entré.

Dyrskuet afvikles på frivillig basis og med støtte fra Østjysk Landboforening.

Horsens Dyrskue finder som nævnt sted lørdag den 18. juni fra kl. 9.00 – 17.00 og søndag den 19. juni kl. 9.00 – 16.00 på dyrskuepladsen, Hattingvej 3 i Horsens. Der er gratis entré.

Læs også