Køerne er vilde med DeLavals kobørster

2022 blev året hvor DeLaval fik solgt deres kobørste nummer 100.000. Det blev markeret med en opdateret model fra DeLaval, der er blandt udstillerne på Landsskuet i Herning.

DeLaval er ikke blot stærk indenfor kobørster – virksomhedens malkerobotter er også blandt de mest udbredte i Danmark. Arkivfoto

I dag er der over 5 millioner køer, der nyder godt af at blive børstet af en DeLaval svingende kobørste.

De første svingende kobørster blev lanceret i 2003, og nu gør 100.000 børster livet bedre og mere komfortabelt for køer i mere end 80 lande.

Sophie og Christopher Lode, der har Basse Moriere Farm i Frankrig, er ejerne af børste nummer 100.000.

- Vi valgte primært vores DeLaval børste på grund af den kokomfort, den giver køer. Det er også den, vi kender bedst – den vi ser på de fleste gårde. Og så har vi et godt samarbejde med vores lokale salgskonsulent, siger Cristopher Lode i en pressemeddelelse fra virksomheden.

Samtidig med 100.000 milepælen, lancerede DeLaval deres 2022 patenterede version, DeLaval svingende kobørste SCB3. Den opdaterede version er endnu mere robust og nemmere at installere.

- Derudover har vi reduceret emballagematerialet, så vi nu kan få plads til 30 procent flere børster i en lastbil, hvilket resulterer i færre transporter, siger William Eriksson, Cluster Solution Manager.

Som sin forgænger er denne version også designet til at forbedre koens sundhed, komfort og velfærd, og videnskabelige studier viser, at den også kan hjælpe med at øge mælkeydelsen.

- Køerne vælger selv, når de gerne vil børstes og børsten starter med at rotere, når den er i kontakt med koen. Den svinger frit i alle retninger og børsterne har den rigtige længde og hårdhed til at stimulere blodcirkulationen, mens den hjælper koen med at blive ren og rolig, slutter William Eriksson.

Læs også