Næsten 50.000 besøgte dyrskuet

Stor publikumstilstrømning og tilfredshed med afviklingen af Det Fynske Dyrskue efter to års coronapause. Men naturligvis er der rust, som skal bankes af, erkender dyrskueformand Torben L. Povlsen.

49.500 besøgende, eller mere end 5.000 flere, da det seneste fynske dyrskue blev afviklet i 2019. De sidste to år har det største event i fynsk landbrug som bekendt været aflyst på grund af corona.

- Det er vi rigtig glade for og også lidt stolte over, efter den ufrivillige pause, understreger dyrskueformand Torben L. Povlsen overfor LandbrugFyn.

Han glæder sig blandt andet over en fantastisk førstedag, hvor der blev sat rekord i antallet af børn fra fynske institutioner og skoler med 11.500 børn inklusive pædagoger og lærere.

Lørdag blev den helt store dag med 23.000 besøgende i det solrige vejr. Til gengæld var tallet søndag på kun 8.000, måske på grund af regnen først på dagen.

Godt salg på standene

- Udstillerne melder om et godt salg og et rigtigt fornuftigt aktivitetsniveau på standene, og et godt forløb med mange besøgende kunder og potentielle kunder, sammen med en masse familier fra byerne. Også dyreudstillerne havde mange interesserede besøgende, og børnedyrskuet havde en ren fest.

- Men naturligvis er der rust, som skal bankes af, blandt andet omkring parkeringsforholdene, hvor nogen måtte holde i lang kø på vej ind til os lørdag. Det tager vi op endnu en gang med Odense Kommune.

Også antallet af stande og deltagende dyr var færre end tidligere. Men først og fremmest roser formanden udstillerne for deres indsats i de tre dyrskuedage.

- De er grundlaget for skuet og dets succes, pointerer formanden og fortsætter:

- Vi evaluerer arrangementet i de næste måneder, og er klar til at udvikle skuet. Samtidig er vi i en stærk proces med tilknytning af en ny dyrskuechef. Sara (den hidtidige dyrskuechef Sara Ekknud, red.) blev desværre headhuntet op til årets skue, og det giver naturligvis knaster i den endelige planlægning af et så stort event. Men en kæmpe ros til dyrskuekoordinator Louise Monrad, som trådte til.

Det Fynske Dyrskue

År: Besøgstal:

2017 57.000

2018 44.000

2019 43.800

2020 Aflyst

2021 Aflyst

2022 49.500

Læs også