Flyvende gummistøvler og kovendinger

Ribe Dyrskue byder på hele to mesterskaber – VM i Gummistøvlekast og DM i kovendinger.

Folketingsvalget står - måske - for døren, og Ribe Dyrskue har derfor inviteret de lokale folketingskandidater til at dyste i en disciplin, som politikere til tider har ry for at være særligt skrappe til; nemlig kovendinger.

På dyrskuet bliver det dog ikke de politiske kovendinger der dystes i, men derimod faktisk manøvrering af køer. Politikerne skal nemlig hurtigst muligt trække en ko igennem en bane med skarpe vendinger – altså kovendinger.

Det hele under kyndig rådgivning fra landmanden.

- Politikerne vælger først selv en ko. Der er frit valg mellem røde køer, sorte køer, brune køer, små køer og store køer. Bagefter dyster de om kap mod hinanden på ens baner, fortæller tovholder Jens Christiansen med et smil.

Der bliver først afholdt semifinaler og derefter finalen, hvor Danmarksmesteren i Kovendinger bliver kåret og iført et vinderbånd lavet til lejligheden.

Indtil videre har fire folketingskandidater meldt sig til at kæmpe om titlen: Klaus Sandfeld fra Venstre, Kim Eskesen fra Socialdemokratiet, Lene Baggesø fra Dansk Folkeparti og Rasmus Vestergaard Madsen fra Enhedslisten.

VM i gummistøvlekast

Det kan gøres elegant, kraftfuldt, sjovt og meget andet – VM i Gummistøvlekast.

Ribe Dyrskue er vært og opfinder af det ret specielle verdensmesterskab, der traditionen tro finder sted i forbindelse med dyrskuet på fredag.

VM i Gummistøvlekast plejer at være endnu en sand publikumsmagnet, hvor alle kan være med eller se på.

Se hvordan det går, når gummistøvlerne kastes på fredag.

Grisevæddeløbet aflyses

DM i Kovendinger afløser det populære grisevæddeløb, som dyrskuet i år har set sig nødsaget til at aflyse pga. den øgede smitterisiko for afrikansk svinepest.

- Vi har fået henstilling om, at det ikke er forsvarligt at have smågrise på dyrskuet og det må vi desværre indordne os efter. Til gengæld har det så givet plads i programmet til politikershowet, som vi tror bliver rigtig underholdende, siger Jens Christiansen.

DM i Kovendinger finder sted kl. 14.30 og kommenteres af direktør i Sagro, Torben Jensen, som normalt er speaker ved grisevæddeløbet.

Læs også