Rammerne fyldes til det yderste: Over 600 dyr til bedømmelse i Aars

641 dyr er tilmeldt dette års Kimbrerskue. Det betyder blandt andet, at skuet kan fremvise landets andenstørste fåreudstilling.

Kimbrerskuet kan i år præsentere landets andenstørste fåreudstilling. Der er i alt tilmeldt 115 får, hvoraf 82 af dem er af racen Texel. Arkivfoto: Tenna Bang Igen i år er kødkvæget stærkt repræsenteret med 212 tilmeldte dyr. Charolais stiller med hele 47 dyr. Arkivfoto: Tenna Bang

Opbakningen til årets Kimbrerskue fra dyreudstillerne har i år været enorm.

- Det er helt fantastisk at se så stor en opbakning. Det er helt overvældende, siger Brian Otte, som er direktør for Messecenter Vesthimmerland, hvor skuet skal finde sted.

Arrangørerne kan blandt andet bryste sig af landets andenstørste fåreudstilling, kun overgået af Landsskuet med få dyr, når hele 115 får er klar til bedømmelse.

- Det er rekord. Vi har aldrig haft så mange får før, så det er virkelig en fornøjelse, siger Brian Otte.

Den enorme opbakning betyder, at teltet, som plejer at huse fårene, i år bliver større, end det plejer for at få plads til alle.

Imponerende kødkvægsudstilling

Blandt kødkvæget er der igen i år stor opbakning med hele 212 tilmeldte dyr fordelt på 14 forskellige racer.

- Vi hører hele vejen rundt, at de bare er så glade for at komme og vil så gerne. Det er ikke alene kødkvægsudstillerne, men også de andre. Og det kan vi jo også se på den geografiske afstand. Vi har malkekøer, som kommer fra Sønderjylland. Det er jo sådan noget, vi normalt kun har på Agro Nord, så det er superfedt, og det er vi simpelthen så glade for, forklarer Brian Otte.

Flere malkekvæg end sidste år

Antallet af tilmeldte malkekøer ligger også over sidste års niveau.

Der er blandt andet tilmeldt 31 jerseydyr, hvilket er næsten dobbelt så mange som sidste år.

- Vi har over halvanden hundrede malkekøer, og det har vi aldrig haft før, siger Brian Otte, som i år også kan glæde sig over, at alle fire malkeracer bliver repræsenteret på skuet.

Avlshestene er klar til bedømmelse

På grund af den store tilslutning til skuet har man i år valgt, at fritidsheste, et-års hopper og vallakker må blive hjemme. Simpelthen på grund af pladsmangel.

- Det er et positivt problem, at der er så stor interesse for Kimbrerskuet, men det giver os faktisk lidt udfordringer, at der kommer så mange dyr, for vores staldfaciliteter er jo, som de er. Så vi presser rammerne til det yderste. Og derfor har vi taget den beslutning, at der desværre ikke er plads til blandt andet fritidsheste, men til trods for det kommer vi til at skulle have nogle ekstra telte udenfor, for der bliver pres på, forklarer Brian Otte.

Antal tilmeldte dyr

Malkekvæg 151

RDM 2

DH 98

Jersey 31

DRH 20

Kødkvæg 212

Aberdeen Angus 12

Blonde D´Aquitaine 15

Charolais 47

Dexter 25

Galloway 19

Grauvieh 9

Hereford 20

Korthorn 3

Limousine 30

Murray Grey 9

Piemontese 5

Pinzgauer 2

Simmental 14

Jysk 2

Heste 66

Jyder 1

Tinker 2

Oldenborg 3

Fjordrace 10

Islændere 12

Dansk Sportspony 1

Connemara 2

New Forest 1

Dartmoor 5

Gotlands Russ 4

Welsh 3

Shetlandsponyer 21

Dansk Miniature 1

Får 115

Oxforddown 8

Suffolk 1

Texel 56

Blå Texel 26

Hollandsk broget 5

Islandske får 2

Landrace 3

Ile de France 6

Hvidhovedet Marskfår 8

4H-dyr 20

Kaniner 77

Læs også