Moderniseret dyrskue i vente

Den nye ledelse af Det Fynske Dyrskue holder fast i traditionerne, men varsler også en række nye tiltag på pladsen. Salget af stande er allerede godt i gang.

Rammerne for årets dyrskue er ved at blive lagt. Det vil ske i de traditionelle former, men alligevel med omrokeringer og flere andre nye tiltag på dyrskuepladsen, når det går løs den 14. til 16. juni i Odense.

- Vi vil naturligvis fastholde de vigtige elementer i dyrskuet, nemlig at landbruget og deres leverandører mødes, land og by mødes, og at publikum får en unik oplevelse på pladsen med både maskiner, elitedyr, fødevarer og et omfattende underholdningsprogram. Samtidig lægger vi os i selen for at modernisere skuet og gøre det tilsvarende i forhold til fødevaretrends, bæredygtighed, grøn energi og forventningerne til en publikumsvenlig event, understreger den nye chef for Det Fynske Dyrskue, Alex Nielsen.

12 meter høj

Som et markant tiltag på pladsen bliver en 12 meter høj og 750 kvadratmeter stor skyliner, der midt på pladsen kommer til at huse den omfattende fødevareudstilling.

- Netop de lokale fødevarespecialiteter vil være et stort fokusområde, hvor vi sætter alle sejl ind. Vi har allerede mødt en stor interesse fra flere udstillere, og vi ser frem til et omfangsrigt udvalg af stande med både salg og smagsprøver fra fødevareprodukter og gårdbutikker, siger dyrskuechefen.

Allerede halvfyldt

Også grøn energi vil få et særligt udstillingsområde på dyrskuepladsen, der med en ændret standplan og omrokeringer i det hele taget vil blive mere overskueligt for både publikum og udstillerne.

- Vi har lige åbnet for bestilling af stande, og både indenfor energisektoren, maskinbranchen, fødevarer og øvrige udstillere er der indløbet så mange tilmeldinger, at pladsen allerede er ved at være halvt fyldt op.

Tilmelding kan ske via Det Fynske Dyrskues hjemmeside, hvor der er åbnet for tilmeldingen til erhvervsudstillingen.

Tilmeldingen af dyr åbner omkring 1. april, og mens der er uændret plads til både kvæg, får og geder, vil udstillingen af heste blive lidt mindre i år, da der ikke vil blive plads til de såkaldte rejsestalde, som har været indlejet de seneste år.

Entusiasme

Alex Nielsen glæder sig over den interesse og entusiasme han som ny dyrskuechef har mødt, siden hans tiltrædelse i efteråret i arrangørorganisationen, Fynsk Landbrugs Eventforening.

- Der er virkelig optimisme omkring skuet, mærker jeg, både på vores ture rundt på Fyn til flere af erhvervsudstillerne og ved møder med dyreudstillere. Fra min fortid i kulturlivet glæder jeg mig over, at frivilligheden i den grad også sprudler i dyrskueverdenen.

Til at hjælpe med forberedelserne til årets største event i fynsk landbrug har Alex Nielsen fået projektansat dels Simone Hansen som kommunikationsmedarbejder og Thor Nielsen, der med sin mangeårige erfaring som dyrskuechef i Roskilde ikke mindst skal bidrage med det praktiske omkring dyrskueudstillingen.

Lige nu gælder det primært salget af udstillingsstande for Simone Hansen og Alex Nielsen.

- Det går heldigvis rigtigt godt, understreger udstillingschefen, der alene under mødet med LandbrugFyn i mediehuset i Langeskov forleden modtog fem nye tilmeldinger fra udstillere.

 

Læs også