Dansk erhvervsfremstød på spansk landbrugsmesse

Agro Business Park har samlet 11 danske virksomheder i et fælles erhvervsfremstød på Spaniens største landbrugsmesse FIMA den 20.-24. februar

Tirsdag går startskuddet til Spaniens største landbrugsmesse Fima, som bliver afholdt i Zaragoza, der ligger mellem Madrid og Barcelona.

11 danske virksomheder er med. De er samlet af Agro Business Park, som mener, at a en sådan fælles dansk deltagelse er med til at skabe ekstra stor opmærksomhed på de teknologier og udstyr, som de deltagende virksomheder tilbyder, samt skabe synergieffekter mellem de deltagende virksomheder i fremstødet.

Spanien har fået investeringslysten igen

Ifølge Agro Business Park er der store muligheder i Spanien for de danske virksomheder. Spaniens økonomi er i fremgang efter den finansielle krise, og landets BNP stiger med en af de højeste vækstrater i Vesteuropa. Hvis landet skal bevare tempoet og øge sin markedsandel samtidig med, at det store hjemmemarked vågner op, skal der dog andre boller på suppen end billig arbejdskraft, nemlig investeringer i øget effektivitet og produktivitet, lyder det fra Agro Business Park.

Arealmæssigt er Spanien otte gange større end Danmark, og 1/3 del af landet består af opdyrket jord. Hvilket gør Spanien til EUs næststørste landbrugsland efter opdyrkede hektarer.

FIMA har 1572 udstillere i 2018 - det højeste antal nogensinde. Messen er blevet udvidet for at have plads til alle udstillere. Man forventer et højt fremmøde i forbindelse med messens 40 års jubilæum.

Agro Business Park arbejder med innovation og iværksætteri i landbrugs- og fødevarebranchen og driver inkubationsmiljøerne, altså iværksøttermiljøe, i Foulum og Skejby.

De 11 danske virksomheder, der deltager på messen i Spanien er: Agrometer, Agrointelli, Care4Farm, Dal-Bo, Envo-Dan, Foss, Hexacover, Linak, Mil-Tek, Semler Agro og Skiold.

Læs også