Kineserne importerer flere mejeriprodukter

I 2019 steg den kinesiske mejeriimport til en værdi af 11,3 milliarder US-dollars (76,4 milliarder kroner) – det er rekord for tredje år i træk.

Denne gang er der tale om en stigning på 11 procent – 1,1 milliarder US-dollars, skriver Landbrug & Fødevarer på sin hjemmeside. 

- I den sammenhæng er det fortsat et enkelt produkt, der gør sig særligt bemærket: Med en eksportværdi på 5,3 milliarder US-dollars udgør højprisproduktet modermælkserstatning næsten halvdelen af den samlede værdi. De seneste seks år er det kun gået én vej for den kinesiske import af modermælkserstatning – og det er opad, både hvad angår mængde og værdi. I 2019 nåede mængden således op på 356 millioner kilo, en stigning på 7 procent i forhold til 2018.

Mængdemæssigt skete de største stigninger i 2019 i produktkategorierne konsummælk (+34 procent) og mælkepulver.

- Kina aftager i dag en så stor del af verdens mælkeproduktion, at ændringer i landets import kan påvirke prisudviklingen på verdensmarkedet, siger chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer Niels Ole Nielsen.

Kun to produktgrupper, smør og vallepulver, oplevede i 2019 et fald i importen. For vallepulver, der blandt bruges i grisefoder, hænger faldet sammen med udbruddet af afrikansk svinepest, skriver Landbrug & Fødevarer.

Læs mere om Afrikansk svinepest

ASF er en virussygdom med høj dødelighed. Derfor er der stort fokus på effektiv smittebeskyttelse for at undgå et udbrud på dansk jord.

Læs mere her

Læs også