Kineserne importerer flere mejeriprodukter

I 2019 steg den kinesiske mejeriimport til en værdi af 11,3 milliarder US-dollars (76,4 milliarder kroner) – det er rekord for tredje år i træk.

Denne gang er der tale om en stigning på 11 procent – 1,1 milliarder US-dollars, skriver Landbrug & Fødevarer på sin hjemmeside. 

- I den sammenhæng er det fortsat et enkelt produkt, der gør sig særligt bemærket: Med en eksportværdi på 5,3 milliarder US-dollars udgør højprisproduktet modermælkserstatning næsten halvdelen af den samlede værdi. De seneste seks år er det kun gået én vej for den kinesiske import af modermælkserstatning – og det er opad, både hvad angår mængde og værdi. I 2019 nåede mængden således op på 356 millioner kilo, en stigning på 7 procent i forhold til 2018.

Mængdemæssigt skete de største stigninger i 2019 i produktkategorierne konsummælk (+34 procent) og mælkepulver.

- Kina aftager i dag en så stor del af verdens mælkeproduktion, at ændringer i landets import kan påvirke prisudviklingen på verdensmarkedet, siger chefkonsulent i Landbrug & Fødevarer Niels Ole Nielsen.

Kun to produktgrupper, smør og vallepulver, oplevede i 2019 et fald i importen. For vallepulver, der blandt bruges i grisefoder, hænger faldet sammen med udbruddet af afrikansk svinepest, skriver Landbrug & Fødevarer.

Læs også