bannerPos

Medie: Udsigt til rekordeksport for fødevareklyngen

Der er udsigt til at den danske fødevareklynge kan sætte eksportrekord i 2019, siger cheføkonom i Landbrug & Fødevarer, Frank Øland.

AF: HENNING K. ANDERSEN

JOURNALIST
16-09-2019 10:45
Fødevareklyngen er på vej mod et rekordår for eksporten, skriver finans.dk.

Den danske fødevarklynge satte rekord i sin eksport til udlandet i første halvdel af 2019, og der er udsigt til en udbygning af rekorden i andet halvdel af året. Det skriver finans.dk.

Nye tal fra Landbrug & Fødevare viser, at eksporten til udlandet af fødevarer i første halvdel af 2019 rundede 82,7 milliarder kroner, og det er ny rekord. Samtidig forventes væksten at fortsætte i de resterende måneder.

- Eksporten var rekordstor i første halvår, og andet halvår ser ud til at blive endnu bedre. Det er især en stigende efterspørgsel fra Kina, der har drevet priserne i vejret. Alt tyder på, at fødevareklyngens eksport i år samlet set bliver større end nogensinde før, siger cheføkonom Frank Øland, Landbrug & Fødevarer. 

Et konservativt skøn fra cheføkonomen lyder på, at eksporten for hele 2019 når op på 167 milliarder kroner. Det er en fremgang på fem milliarder i forhold til 2018, og en forbedring af den hidtidige eksportrekord på cirka én milliard kroner.

Det er især problemerne med afrikansk svinepest i Kina, der er årsag til den forbedrede fødevareeksport fra Danmark.

Landboforening sender 1,2 millioner kroner tilbage til medlemmerne

Alle medlemmer i Østjysk Landboforening kan se frem til en rabat på 70 procent af det samlede kontingent.

Vi skal stå fast, men ikke grave os ned

Det tjener vores interesser bedst, at vi demonstrerer, at vi tager omverdenens bekymring alvorligt, og at vi bestræber os på at holde forbruget af glyphosat nede, skriver Torben Hansen, formand for planteproducenterne i Landbrug & Fødevarer.

Sælg kvien og malk koen en omgang mere

Først i slutningen af anden laktation begynder en ko at give overskud. Derfor vil det ofte kunne betale sig at satse på en laktation mere til de gamle køer frem for at sætte nye ind, vurderer økonomikonsulent.

Offentligheden vildledt om pesticidfund

En historie i flere medier om næsten en fordobling af antallet af boringer med fund af pesticider bygger på manipulation af datamaterialet, lyder det fra Bæredygtigt Landbrug.

Østjysk Landboforening sender 1,2 millioner kroner tilbage til medlemmerne

Når Østjysk Landboforenings medlemmer om få dage modtager den årlige opkrævning, vil den være væsentligt mindre, end den plejer. Alle medlemmer kan se frem til en rabat på 70 procent af det samlede kontingent.

Svinenoteringen står stille

Efter sidste uges stigning er denne uges svinenotering uændret 13,80 kroner for grise, mens sonoteringen stiger med 20 øre til kroner.

Svinenotering fortsat på 13,80 kroner

De danske svinepriser står stille i øjeblikket.

Derfor skal du sige nej til målrettede efterafgrøder

De målrettede efterafgrøder er et indgreb i den faglige frihed. Det er virkningsløst, og det belaster klimaet i form af mere CO2. Og så er det ulovligt, skriver Vagn Lundsteen.
Side 1 af 1751 (35014 artikler)Prev1234567174917501751Next