bannerPos

Medie: Udsigt til rekordeksport for fødevareklyngen

Der er udsigt til at den danske fødevareklynge kan sætte eksportrekord i 2019, siger cheføkonom i Landbrug & Fødevarer, Frank Øland.

Henning K. Andersen

Journalist
16-09-2019 10:45
Fødevareklyngen er på vej mod et rekordår for eksporten, skriver finans.dk.

Den danske fødevarklynge satte rekord i sin eksport til udlandet i første halvdel af 2019, og der er udsigt til en udbygning af rekorden i andet halvdel af året. Det skriver finans.dk.

Nye tal fra Landbrug & Fødevare viser, at eksporten til udlandet af fødevarer i første halvdel af 2019 rundede 82,7 milliarder kroner, og det er ny rekord. Samtidig forventes væksten at fortsætte i de resterende måneder.

- Eksporten var rekordstor i første halvår, og andet halvår ser ud til at blive endnu bedre. Det er især en stigende efterspørgsel fra Kina, der har drevet priserne i vejret. Alt tyder på, at fødevareklyngens eksport i år samlet set bliver større end nogensinde før, siger cheføkonom Frank Øland, Landbrug & Fødevarer. 

Et konservativt skøn fra cheføkonomen lyder på, at eksporten for hele 2019 når op på 167 milliarder kroner. Det er en fremgang på fem milliarder i forhold til 2018, og en forbedring af den hidtidige eksportrekord på cirka én milliard kroner.

Det er især problemerne med afrikansk svinepest i Kina, der er årsag til den forbedrede fødevareeksport fra Danmark.

Debatten på svinekongressen er uskøn

Der er for meget negativitet i debatten på svinekongressen. Tag nu ja-hatten på, lød opfordringen fra svineproducenten Jonas Würtz under debatten.

Harsk kritik regnede over formand på grund af tabt millionretssag

Formand Erik Larsen for Seges Svineproduktion fik hårde ord med på vejen fra henholdsvis formanden og næstformanden fra Danske Svineproducenter. Blandt andet på grund af hele balladen om DanBred og Danish Genetics samt den tabte retssag mod Ulrik Lundgaard fra Solvang Svineavl, som blev tilkendt syv millioner kroner.

Henrik Biilmann ny direktør i VikingGenetics

Nordisk kvægavlsforening, VikingGenetics, har udnævnt den hidtidige direktør for Friland A/S, Henrik Biilman, som administrerende direktør fra 1. februar 2020.

33 blev tilbageholdt i protester mod naturgenopretningsprojekt

Søndag forsøgte demonstranter i Lille Vildmose at blokere for Aalborg Kommunes arbejde i forbindelse med et naturgenopretningsprojekt.

Dansk svineproduktion med i front på effektivitet

Danmark fravænner tre grise mere per årsso end nærmeste konkurrent. Samtidig har dansk svineproduktion EU’s laveste produktionsomkostninger pr. kilo svinekød, viser ny rapport.
Side 1 af 1667 (33322 artikler)Prev1234567166516661667Next