Ny solcellepark i Fjerritslev i fuld drift

Forsyningsselskabet HoFor har i samarbejde med GreenGo Energy opført Vust Holme Solcellepark i Fjerritslev, som nu forsyner 9.000 husstande med grøn strøm.

Det er godt nyt for de danske strømforbrugere, at en ny solcellepark, der i det seneste år er blevet opført på Vust Holme ved Fjerritslev i Jammerbugt Kommune, nu kan levere en årlig produktion på 36 GWh svarende til 9.000 husstandes forbrug af strøm.

Solcelleparken ejes af HoFor, Hovedstadsområdets Forsyningsselskab, som har opført parken i tæt samarbejde med projektudvikleren GreenGo Energy Group. Begge parter har lagt stor vægt på at tage hensyn til miljøet og lokalmiljøet i etableringen af solcelleparken.

- Vust Holme Solcellepark ligger fint i tråd med Jammerbugt Kommunes ambition om at være en aktiv medspiller i den grønne omstilling – en ambition som vi i mange år har arbejdet koncentreret på at realisere. Som kommune placerer vi os således allerede i top fem på landsplan med en produktion af grøn el fra sol og vind, der udgør det dobbelte af eget forbrug. Med ibrugtagningen af Vust Holme Solcellepark glæder vi os over at kunne lægge jord til endnu mere grøn strøm, der tilmed også gavner biodiversiteten og vandmiljøet i området, siger borgmester i Jammerbugt Kommune Mogens Gade (V).

Jorden, som anlægget er placeret på, er tidligere landbrugsjord.

Læs også