Kort og nænsom vej til færdigprodukt

Hos Ostebørsen er der en nænsom håndtering og en håndværksmæssig tilgang til mælken, når den ankommer fra Tøvestensgaardens hømælksproduktion.

- Nænsom behandling er meget vigtig, siger mejerist Daniel Nyborg. Her er den del af dagens mælk, der skal tappes til skummetmælk, på vej gennem centrifugen, hvor den skattede fløde til blandt andet isproduktion separeres fra.

Når den nymalkede mælk ankommer til Ostebørsen på Industrivej, der ligger synlig fra motorvejen i Vemmelevs industriområde, rulles den ind på det lille gårdmejeri, der er bygget i et hjørne af ostelageret og med glasvægge vendt mod butikslokalet.

Her tager mejerist Daniel Nyborg imod dagens forsyning fra Tøvestensgaardens hømælksproduktion.

Palletanken er nu anbragt med udløbet i knapt en meters h&osla

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også