Topmodel tilføjet: To Jaguarer æder sig gennem 1.700 hektar majs i Vendsyssel

Majshøsten er i gang på Vogn Maskinstation. Inden den er overstået, har brødrene Ulrik og Martin Jakobsen og deres medarbejdere snittet mere end 1.700 hektar. Og til årets sæson har de øget snittekapaciteten væsentligt.

De første majs gav cirka 36 tons pr, hektar med en fin tørstofprocent. De har retning mod et lokalt biogasanlæg. Medejer af Vogn Maskinstation, Martin Jakobsen, tog selv kontrollen over de 925 hestekræfter på jomfruturen. Da snitteren først blev åbnet rigtigt op, var der bud efter frakørselsvognene. Vogn Maskinstation fik tilbage i 2004 et 10-rækket majsbord, som virkelig flyttede kapaciteten. I år er det 12-rækkede Claas Orbis 900-majsborde, der føder de to Jaguar-snittere.

Sommeren har været tør. Også i Vendsyssel. Det betyder, at starten på majshøsten gik for Vogn Maskinstation torsdag den 8. september på en af landets nordligste majsmarker.

- Planterne var tørkeramte, men kolberne var modne og nogenlunde færdigudviklede. Udbyttet var 36-37 tons pr. hektar med en fin tørstofprocent. Havde vi ventet en uge, havde der været mindre, siger Ulrik Jakobsen om de første majs, maskinstationen snittede i år.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også