Sikrer næste års gødskning

Kløvermarkerne er en vigtig del af næringsstofforsyningen til Gartneriet Rødmoses grønsagsproduktion. Og så hører der kvæg til en biodynamisk produktion, ellers går det ikke.

Hos Gartneriet Rødmose har Endrik Maas tildelt en gammel Porsche Junior et velfortjent seniorjob, så længe den er startvillig og klar til en tur i rækkerne med frilandsgrøntsager. Endrik Maat holder den del af græsmarken, der til efteråret skal ompløjes og klargøres til næste års frilandsgrøntsager, tætklippet. – Dels findeles materialet og dels kan især kvikken ikke lide at blive klippet så hyppigt, håber den biodynamiske frilandsgartner.

Opmærksomhed på kommende års næringsstofforsyning er en vigtig sag for Endrik Maat og for den biodynamiske produktion i gartneriet.

- Vi økologer kan jo også udpine jorden. Jeg har nu fået bjerget vinterfoderet til kreaturerne, hvis største formål her i verden er at sikre næring til mine grøntsager. Maskinstationen har lavet wrap fra kløvermarkerne og helsæd fra en bygmark med udlæg. Herefter får ammekøerne lov at græsse markerne resten af sæsonen.  

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også