Øko-høns på heden skal levere møg til fynske rabarber

Fynske Michael Balle er klar til at modtage 15.000 høns i et spritnyt anlæg i en opkøbt fjerkræejendom ved Givskud. Fordoblingen af ægproduktionen har også til formål at skaffe tilstrækkeligt med hønsemøg til hans 40 hektar med økologiske rabarber.

Stalden mellem Gadbjerg og Givskud indretter Michael Balle til ægproduktion med 15.000 økologiske høns. Udenom det udendørs areal opsættes både et lodret og vandret hegn for at holde ræve ude, og langs væggen på den isolerede stald fra 2002 oprettes en overdækket veranda. Fra det automatiske udmugningsanlæg, som er ved at blive monteret, fragtes hønsemøget til Fyn til gødskning af bedriftens 40 hektar økologiske rabarber. Lena Krog fra Ragebøl-firmaet Carl Fr. Petersen er projektleder på det fuldautomatiske staldanlæg, der tages i brug 14. december.

Den 14. december rykker 15.000 unge økologiske høns ind i en isoleret fjerkræstald fra 2002 mellem Givskud og Gadbjerg, hvor den fynske økolog Michael Balle (56) netop har fået installeret et splinternyt produktionsanlæg.

Vil du læse mere?

Prøv 30 dage for 30 kr.

Dette indhold er forbeholdt vores abonnenter, men du kan få adgang på få minutter, med online abonnement.

Allerede abonnent?

Læs også