Uset antal tilfælde af fugleinfluenza

Der er tale om den største epidemi af højpatogen fugleinfluenza i Europa, der nogensinde er observeret i Europa i sæsonen 2021-2022, lyder det i den seneste oversigt fra EFSA (Den Europæiske Fødevaresikkerhedsautoritet). Og fra juni til september i år har antallet af påvisninger hos vilde fugle og tamfugle været hidtil uset.

Mellem 11. juni og 9. september 2022 er der rapporteret om 788 påvisninger af virusset i 15 EU-lande og Storbritannien med henholdsvis 56 hos fjerkræ, 22 og 710 hos fugle i fangenskab og vilde fugle. Virussen nåede havfugleavlskolonier på den nordatlantiske kyst og forårsagede massiv dødelighed, især i Tyskland, Frankrig, Holland og Storbritannien.

- Efterhånden som efterårstrækket begynder, og antallet af vilde fugle, der overvintrer i Europa, stiger, har de sandsynligvis større risiko for infektion end tidligere år, siger Guilhem de Seze, leder af EFSA's afdeling for risikovurderingsproduktion.

Den geografiske rækkevidde af dette års epidemi er uden fortilfælde, med rapporterede tilfælde lige fra Svalbard-øerne i Norge til det sydlige Portugal og så langt østpå som Ukraine. Fugleinfluenzaen påvirker 37 europæiske lande i alt. 
 

 

Læs også