bannerPos

Jo mere fosfor desto bedre start for majsplanten

150 landmænd var onsdag til Grovfoderdag ved Agri Nord. Her fik de klar besked: majsplanterne skal have startgødning.

AF: TENNA BANG

REDAKTØR, LANDBRUGNORD
13-09-2019 07:51
Agri Nord forsøg viste onsdag 150 landmænd vigtigheden i at prioritere startgødning til majsen. Konklusionen var klar: jo mere fosfor, jo bedre kommer planten fra start.

150 landmænd stimlede sammen, da Agri Nord holdt deres årlige Grovfoderdag ved Haverslev i Himmerland onsdag – i år med rekordmange deltagere.

Èn ting blev slået fast med syvtommersøm af den nordjyske landboforening; man bør prioritere startgødning til sine majs.

De 150 deltagere blev delt op i hold og stod og kiggede ind i majsplanterne, som sæsonen igennem har deltaget i et gødningsforsøg.

- Lige nu

Blev du fanget af artiklen?

Køb dit abonnement fra kun 166,25 kr./md. ved køb af årsabonnement og læs det hele

SLF lander millionoverskud

En fokuseret indsats på kerneområdet landbrug og andre tiltag betyder, at SLF kan fejre 20-års jubilæum med et overskud på 3,4 millioner kroner i seneste regnskabsår.

Foder til problemfri fravænning og høj tilvækst

Jeppe Sørensen har siden bedriftens start i 2017 fodret smågrisene med Primefeed fra før og efter fravænning. Og selvom han har prøvet alternativer, er han altid vendt tilbage til foderkonceptet.

Kampen om de danske vandløb

Den augustdag i 2018 gjorde Åge Knudsen bare det, han og familien altid havde gjort, når jorden blev for våd. Det skulle have været hurtigt overstået, men involverer nu både politi, kommuner, naboer og advokater.

Faunastriber kan opretholde EU-hektarstøtte på lige fod med efterafgrøder

Landmændene kan så dyrevenlige blomster og planter og stadig få den såkaldt grønne støtte fra EU’s landbrugskasse.

Faunastriber breder sig som ukrudt

Sidste år fordoblede landmænd i Herning-Ikast Landboforening deres areal til at fremme biodiversiteten på dyrkede arealer.

Vi bliver taget alvorligt

Pløjefri dyrkning og Conservation Agriculture bliver stadig mere udbredt af mange gode grunde, og som virkemidler kan de en masse, som i de kommende år vil fylde meget mere både fagligt og politisk, lød det på FRDK's generalforsamling 27. februar på Fyn.

Højt at flyve, dybt at falde

Jeg bliver nød til at vende aktiemarkedet igen, for anden gang i denne uge. Spredning af Coronavirus har sat gang i et historisk kursfald på de store aktie-index i denne uge og det er ikke slut endnu.

Kombinerer stordriftsfordele med lokal forankring

De seneste år har man jævnligt kunne læse, at TBS Maskinpower med base i Starup ved Grindsted har ekspanderet og udvidet deres salgsområder for henholdsvis Fendt og Valtra.
Side 1 af 1783 (35647 artikler)Prev1234567178117821783Next