bannerPos

Spænding om handelskrigen

08-11-2019 16:19

- Positive signaler i den efterhånden langtrukne handelskrig mellem USA og Kina bidrog i løbet af torsdagen atter til fornyet optimisme samt en begyndende tro på, at vi nærmer os et større vendepunkt, skriver Jyske Bank i sin afgrødekommentar.

- Kina indledte dagen med meldingen om, at man var nået til enighed med USA om ophævelse af tariffer, hvilket senere blev bekræftet fra amerikansk side. Senere på dagen var det så Det Hvide Hus, som kunne understøtte den positive nyhedsstrøm, bl.a. på udtalelser om stor optimisme samt udsigten til et snarligt gennembrud i forhandlingerne. De positive udmeldinger fra begge sider af fronten gav især positive dønninger til sojabønner og -skrå, som i løbet af sessionen formåede at avancere lidt mere end 1%.

Ifølge afgrødekommentaren fra Jyske Bank gav friske publicerede tal fra USDA på amerikansk eksport af sojabønner den forgangne uge
sidst på dagen et ekstra løft til prisen, efter tallene kom ud med 1,8 mio. tons - et stykke over markedets forventninger. 

Komplicerede regler for unge i landbruget

Generelt må børn under 18 år ikke beskæftige sig farlige maskiner. Patriotisk Selskab beskriver nogle af de mange regler for børn og unge i landbruget.

Sodødeligheden blev sænket med 35 procent

For at bringe sin besætnings sodødelighed ned har Hans Christian Carstensen ændret praksis, så der er indført mere overvågning af søerne. Det har været med til at sænke dødeligheden 35 procent inden for de seneste tre år.

Hold på søerne og få en nem merindtjening

Beregninger fra Velas svinekonsulenter viser, at der kan være en fortjeneste på 180-280.000 kr. om året ved at øge overlevelsen af søer med fem procent.

Russisk hvedeproduktion nedskrives

Efterhånden som den russiske hvedehøst skrider frem, har det vist sig, at udbytterne i år ikke bliver så gode, som tidligere forventet. Derfor nedskriver det russiske konsulentbureau Sovecon nu den samlede russiske hvedeproduktion for 2020.

Kommer olieprisen nogensinde op igen?

Olieprisen har fundet sig et mere stabilt leje efter måneder med voldsomme udsving. Set i forhold til februar måned, så er olieprisen dog stadig lav, og det er nu spørgsmålet, om vi nogensinde igen vil se en oliepris på niveauerne fra før coronakrisen.

Frøgræshøsten udfordret af vejret

Regn har udfordret i engrapgræs, og blæst har kostet tab i rødsvingel

- Med den nye aftale vil vi sikre sukkerroerne i Danmark

Troels Frandsen er ny formand for de cirka 850 sukkerroedyrkende landmænd, der de seneste år har skulle omstille sig fra faste kvoter til det frie marked. – Nu har vi netop indgået en fornyet aftale med Nordic Sugar, der skal medvirke til at sikre den fortsatte sukkerroedyrkning i Danmark, fastslår han.
Side 1 af 1876 (37510 artikler)Prev1234567187418751876Next