bannerPos

Spænding om handelskrigen

- Positive signaler i den efterhånden langtrukne handelskrig mellem USA og Kina bidrog i løbet af torsdagen atter til fornyet optimisme samt en begyndende tro på, at vi nærmer os et større vendepunkt, skriver Jyske Bank i sin afgrødekommentar.

- Kina indledte dagen med meldingen om, at man var nået til enighed med USA om ophævelse af tariffer, hvilket senere blev bekræftet fra amerikansk side. Senere på dagen var det så Det Hvide Hus, som kunne understøtte den positive nyhedsstrøm, bl.a. på udtalelser om stor optimisme samt udsigten til et snarligt gennembrud i forhandlingerne. De positive udmeldinger fra begge sider af fronten gav især positive dønninger til sojabønner og -skrå, som i løbet af sessionen formåede at avancere lidt mere end 1%.

Ifølge afgrødekommentaren fra Jyske Bank gav friske publicerede tal fra USDA på amerikansk eksport af sojabønner den forgangne uge
sidst på dagen et ekstra løft til prisen, efter tallene kom ud med 1,8 mio. tons - et stykke over markedets forventninger. 

Gyllevogne på kundepræmisser

Siden premieren for to år siden i Hannover har Gøma-fabrikken i Viborg solgt 70 gyllevogne.

Reserver din vårsæd nu

Til de planlagte vårsædsmarker, er der udsæd nok til rådighed, men der forventes at blive et stort træk på de bedste sorter. Anbefalingen fra Agri Nord lyder derfor, at man snarest reserverer den mængde, man forventer at skulle bruge.

Har du et tilbagebetalings-krav?

De landmænd, som måtte have handlet fast ejendom i perioden 2015-2018, hvis betalingsrettigheder er blevet nedskrevet, kan overveje, om der er mulighed for at rejse et krav mod sælger af ejendommen.

Dansk Hereford-avler har succes i Storbritannien

Den mest prestigefyldte titel, som en Hereford-avler kan opnå i Storbritannien, »Sire of the Year« - Årets Tyr - blev for anden gang i The Hereford Cattle Societys historie tildelt en dansk-avlet tyr.

Dansk landbrug har viljen og evnerne til at løse klima-opgaven

Grønt flybrændstof og stop for metan-udledning fra køer er et par af de store CO2-håndtag, som fødevaresektoren kommer til at dreje på, vurderer Hans Roust Thysen, miljøchef hos Seges. Over to dage deltog han i en klimadebat på Agritechnica.

Svineproducenter blev budt velkommen med boblevand

Svineproducenter blev budt velkommen med boblevand

Bestil kun majsfrø der er koldtestet

For at sikre optimale betingelser for god fremspiring, skal der kun anvendes majsfrø, der er koldtestet, ligesom plantetallet skal afpasses efter majsens anvendelse, forholdene for majsdyrkning og sortens tidlighed.

El-traktoren til gårdbrug er lige om hjørnet

Omkring halvdelen af landbrugsopgaverne vil kunne løses med el-traktorer. Alene med nutidens teknologi. Det vurderer amerikansk Danfoss-ingeniør på baggrund af studier. Han tror, elektrificering vil revolutionere traktorbranchen.

Fagfolk går sammen om kvægfaglig dag

Hedegaard, Agri Nord og KvægXperten har slået deres kompetencer sammen og holder Fagdag Kvæg for mælke- og kalveproducenter i Himmerlandsområdet.
Side 1 af 1695 (33894 artikler)Prev1234567169316941695Next