Spænding om handelskrigen

- Positive signaler i den efterhånden langtrukne handelskrig mellem USA og Kina bidrog i løbet af torsdagen atter til fornyet optimisme samt en begyndende tro på, at vi nærmer os et større vendepunkt, skriver Jyske Bank i sin afgrødekommentar.

- Kina indledte dagen med meldingen om, at man var nået til enighed med USA om ophævelse af tariffer, hvilket senere blev bekræftet fra amerikansk side. Senere på dagen var det så Det Hvide Hus, som kunne understøtte den positive nyhedsstrøm, bl.a. på udtalelser om stor optimisme samt udsigten til et snarligt gennembrud i forhandlingerne. De positive udmeldinger fra begge sider af fronten gav især positive dønninger til sojabønner og -skrå, som i løbet af sessionen formåede at avancere lidt mere end 1%.

Ifølge afgrødekommentaren fra Jyske Bank gav friske publicerede tal fra USDA på amerikansk eksport af sojabønner den forgangne uge
sidst på dagen et ekstra løft til prisen, efter tallene kom ud med 1,8 mio. tons - et stykke over markedets forventninger. 

Læs også