Animalske fødevarer giver faktisk mindst madspild
Hovedparten af fødevareaffaldet fra primærproduktionen og fødevareindustrien går i virkeligheden ikke til spilde, men bliver genanvendt til forskellige formål.

Spild fra animalske fødevarer er meget lille og konstant fra år til år. Ny rapport fra Aarhus Universitet viser, at 0,013 procent (34,9 tons levende vægt) fra kreaturer går tabt i transporten til slagteriet, og at 0,22 procent (591,4 tons) ud af den totale produktion afvises af slagteriet.
Der er godt nyt til kødspiserne, næste gang de skal debattere klima og fødevarer til et middagsselskab. I en frisk rapport udgivet af DCA – Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug – konkluderes det nemlig, at madspild er mindst ved animalsk produktion, konstaterer fødevareforskerne fra Aarhus Universitet.
- Spild fra animalske fødevarer er meget lille og konstant fra år til år. I primærproduktionen er de væsent
Vil du læse mere?
Kære læser, denne artikel fra Effektivt Landbrug er låst.
Kvalitetsjournalistik kræver research, ekspertise og adgang til relevante kilder.
Men vi vil rigtig gerne tilbyde dig et digitalt abonnement i 30 dage for kun 30 kroner.

Læs hele artiklen
Få straks adgang til at læse hele artiklen uden abonnement. Det koster kun 15 kr.
Allerede abonnent? Log ind her