bannerPos

En femtedel slutter, før de 60

Redaktionen

14-05-2019 10:29

Det er godt for den danske velfærd, at flere ældre over 60 år bliver længere på arbejdsmarkedet. Men det er ikke alle, der kan holde til at blive længere, og dem skal der findes en løsning for. Det siger Ole Wehlast, formand for Fødevareforbundet NNF i et nyhedsbrev.

Han reagerer på en ny analyse fra Dansk Byggeri, der siger, at flere ældre over 60 år bliver længere på arbejdsmarkedet.

- Det er rigtig positivt. Jeg synes, at alle dem, som kan arbejde, skal have lov til at arbejde lige så længe, de har lyst. Lad dem blive ved til de er 80 år, hvis de kan og gerne vil. Det er der brug for, hvis vi skal opretholde det velfærdsniveau, vi har i Danmark.

- Problemet er bare, at mine medlemmer ikke kan arbejde længere. Mange af dem er startet på arbejdsmarkedet lige efter folkeskolen, og de kommer til at skulle være mere end 50 år på arbejdsmarkedet – ofte i et hårdt fysisk job med tunge løft og ensidigt gentaget arbejde i højt tempo.

De er slidte, og faktisk har 20 procent af NNF’s medlemmer forladt arbejdsmarkedet, inden de fylder 60 år – enten fordi de er gået på førtidspension eller gået bort, lyder det fra Wehlast om blandt andet slagteriarbejderne.

Ny type afdækning til ensilagestakken

Silage Safe er navnet på et nyt system til afdækning af ensilagestakkene, der går udenom dæksider.

Landbrugsuddannelsen lukker i Holstebro

Der var glæde, optimisme og en tro på flere elever, da Uddannelsescenter Holstebro og Landboforeningen Holstebro Struer i efteråret kunne meddele at landbrugsuddannelsen skulle flytte fra Lægaard Landbrugsskole til Uddannelsescenter Holstebro. Men glæden holdt kun kort og nu nedlægges uddannelsen.

Styrelse ændrer i vilkår for efterafgrøder

Landbrugsstyrelsen har ændret i vilkårene for at indberette efterafgrøder, alternativer herfor samt for at opgøre sit krav om pligtige og husdyrefterafgrøder.

Danish Crown sænker noteringen

Danish Crown sænker noteringen for slagtesvin med 40 øre, så den fremover er på 11,40 kroner.

Nyt biogasanlæg rykker tættere på

De nødvendige tilladelser til et nyt biogasanlæg i Sønderjylland er nu kommet i hus, og hvis landmændene bakker op, kan der indbydes til rejsegilde i efteråret.

Store stigninger i traktorsalget

John Deere indtager førstepladsen for juni måned og er også nummer ét for første halvår af 2019.

Korn i amerikanersiloer kræver korrekt management

- Husk, at korn opbevaret i amerikanersiloer skal beluftes hver tredje uge hele året rundt. Det er blot en af anbefalingerne fra chefkonsulent Jan Brochstedt Olsen.

EU’s miljøpolitik skal være et forbillede for resten af verden

Miljøminister Lea Wermelin tager i dag til Helsinki for at mødes med de europæiske kollegaer for at drøfte fremtidens miljøpolitik med det klare mål, at de europæiske lande skal sætte sig i spidsen for arbejdet for en mere grøn og bæredygtig fremtid.

Landbruget fik ros på havnen i Aalborg

Agri Nords tiltag ved The Tall Ships Races i Aalborg blev positivt modtaget af både forbrugere, landmænd og politikere.

- Vi bør øge landbrugsproduktionen, ikke sænke den, i klimaets navn

Det danske landbrug er et af de mest klimavenlige i verden, så det vil være en katastrofe for klimaet, hvis vi vælger at lukke ned for produktionen for at leve op til diverse klimakrav, mener områdedirektør i Landbrug & Fødevarer Niels Peter Nørring. Se videoen og hør hans argumenter.
Side 1 af 1583 (31644 artikler)Prev1234567158115821583Next