bannerPos

En femtedel slutter, før de 60

Redaktionen

14-05-2019 10:29

Det er godt for den danske velfærd, at flere ældre over 60 år bliver længere på arbejdsmarkedet. Men det er ikke alle, der kan holde til at blive længere, og dem skal der findes en løsning for. Det siger Ole Wehlast, formand for Fødevareforbundet NNF i et nyhedsbrev.

Han reagerer på en ny analyse fra Dansk Byggeri, der siger, at flere ældre over 60 år bliver længere på arbejdsmarkedet.

- Det er rigtig positivt. Jeg synes, at alle dem, som kan arbejde, skal have lov til at arbejde lige så længe, de har lyst. Lad dem blive ved til de er 80 år, hvis de kan og gerne vil. Det er der brug for, hvis vi skal opretholde det velfærdsniveau, vi har i Danmark.

- Problemet er bare, at mine medlemmer ikke kan arbejde længere. Mange af dem er startet på arbejdsmarkedet lige efter folkeskolen, og de kommer til at skulle være mere end 50 år på arbejdsmarkedet – ofte i et hårdt fysisk job med tunge løft og ensidigt gentaget arbejde i højt tempo.

De er slidte, og faktisk har 20 procent af NNF’s medlemmer forladt arbejdsmarkedet, inden de fylder 60 år – enten fordi de er gået på førtidspension eller gået bort, lyder det fra Wehlast om blandt andet slagteriarbejderne.

Leverer individuelle løsninger til hver landmand

Kør med maskinerne året rundt, men betal leasingydelserne i oktober, november og december, når likviditeten på bedriften har det bedst, lyder et tilbud.

Sen sprøjtning i vårsæd til forebyggelse af aks- og strånedknækning

Det anbefales kun at vækstregulere vårsæd, hvis der er en meget frodig vækst. Svampesprøjtning har også effekt mod aks- og strånedknækning.

Intensivt landbrug er vejen frem for klimaet

Hvis man lod os gødske mere, kunne dansk landbrug alene løse den danske del af klimaopgaven, mener skribenten.

Tilsagn om tilskud til jordfordeling

Klarlæg allerede nu, om der kan være grundlag for en jordfordeling, inden der åbnes for ansøgninger til en ny tilskudsordning, lyder rådet fra Søren Nørgaard Sørensen, advokat og partner, HjulmandKaptain.

Hvor tjener man pengene i sit markbrug?

Når man kender sine omkostninger og arbejder med sine nøgletal, stiger interessen for bedriften og evnen til forandringer. - Man tjener derfor typisk mere ved at deltage i et DB2-tjek, påpeger maskinkonsulent Christian Rabølle, VKST.
Side 1 af 1542 (30839 artikler)Prev1234567154015411542Next