bannerPos

En femtedel slutter, før de 60

14-05-2019 10:29

Det er godt for den danske velfærd, at flere ældre over 60 år bliver længere på arbejdsmarkedet. Men det er ikke alle, der kan holde til at blive længere, og dem skal der findes en løsning for. Det siger Ole Wehlast, formand for Fødevareforbundet NNF i et nyhedsbrev.

Han reagerer på en ny analyse fra Dansk Byggeri, der siger, at flere ældre over 60 år bliver længere på arbejdsmarkedet.

- Det er rigtig positivt. Jeg synes, at alle dem, som kan arbejde, skal have lov til at arbejde lige så længe, de har lyst. Lad dem blive ved til de er 80 år, hvis de kan og gerne vil. Det er der brug for, hvis vi skal opretholde det velfærdsniveau, vi har i Danmark.

- Problemet er bare, at mine medlemmer ikke kan arbejde længere. Mange af dem er startet på arbejdsmarkedet lige efter folkeskolen, og de kommer til at skulle være mere end 50 år på arbejdsmarkedet – ofte i et hårdt fysisk job med tunge løft og ensidigt gentaget arbejde i højt tempo.

De er slidte, og faktisk har 20 procent af NNF’s medlemmer forladt arbejdsmarkedet, inden de fylder 60 år – enten fordi de er gået på førtidspension eller gået bort, lyder det fra Wehlast om blandt andet slagteriarbejderne.

Sønderjysk opstart i populært koncept

Porcus Svinefagdyrlæger inviterer for første gang alle ambitiøse sønderjyske smågriseproducenter og deres medarbejdere til indledende fælles møde og introduktion til Fokus 35 Vital-konceptet. Det sker tirsdag den 23. juni i lokalerne hos Landbosyd i Åbenrå.

Landboforeninger raser mod urealistisk reduktionsmål

En meget lav målbelastning omkring Smålandsfarvandet mellem Sjælland og Lolland-Falster truer 190 landbrugsbedrifter på livet. - Det må være en fejl, lyder det fra Torben Hansen, formand for Gefion, der også undrer sig over, at målbelastningen blev ændret drastisk efter en høring for fem år siden.

- Det er så barokt, at jeg næsten ikke kan tage det alvorligt

Landmand Niels Rasmussen afvander til vandløb, der løber ud i den åbne del af Smålandsfarvandet. Det bliver svært at reducere en udledning, der ikke er der, siger han.

Fordelene ved tidlig såning afhænger af vejret

Der kan være fordele ved tidlig såning, men det afhænger af vejret. Vælg under alle omstændigheder en sort, hvis egenskaber passer til såtidspunktet

Sortsvalg i vinterhvede

Et højt, stabilt udbytte er den vigtigste parameter, når du skal vælge vinterhvedesort. Men ifølge Seges har også andre forhold betydning for sortsvalget.

Det varme vejr i pinsen har sat gang i flyvningen af hvedegalmyg

Planteavlskonsulenter landet over foretager hver uge observationer i afgrøderne og melder angreb af skadegørere ind til landskonsulent Ghita Cordsen Nielsen. Her er en kort status på denne uges registreringer.

Landbrug og safari i Uganda

Uganda rummer masser af muligheder, som kun få danskere har stiftet bekendtskab med endnu. Men landet tæt på ækvator er inde i en hastig udvikling, som også nogle danske landmænd er med i.

Grundloven i klemme mellem spildevand og corona

Bæredygtigt Landbrugs formand skulle have holdt denne tale ved grundlovsmødet på Gråsten Landbrugsskole. Ligesom så meget andet i denne tid blev mødet aflyst. Talen kan nu læses her.
Side 1 af 1853 (37047 artikler)Prev1234567185118521853Next